Inför USA-Kanada i Hockey-VM

Idag är det dags för de två semifinalerna att spelas och i det första mötet blir det en riktig maktkamp när USA och Kanada ska mäta krafterna med varandra. De båda landslagen ses som två av världens bästa genom tiderna men har ovanligt lite press på sin axlar – det var åtminstone så inför mästerskapet.

Kanada inledde VM på ett miserabelt sätt men lyckades på något sätt ta sig vidare till kvartsfinal och väl där stod man för turneringens bästa insats, rivalen Ryssland besegrades efter förlängning och plötsligt är Kanada i semifinal. Något som kändes långt borta när man förlorade tre raka i gruppspelet. En stor anledning till att lönnlöven ändå lyckats ta sig så här pass långt är Adam Henrique, som haft en helt okej säsong i Anaheim men som lyft sig rejält under VM. Forwarden har noterats för tio poäng på åtta matcher vilket räcker till en delad andraplats i poängligan. Det är även på sin plats att lyfta fram Connor Brown, som vanligtvis är en god målgörare men som varit en av VM:s främsta framspelare hittills. Mycket talar för att han får en nyckelroll i dagens match.

Ska Kanada nå final gäller det att göra en bra insats för motståndet är minst sagt tufft, USA har imponerat under stora delar av turneringen och ser ut att ha något väldigt bra på gång. När lagen möttes i gruppspelet vann USA med hela 5-1 och i kvartsfinalen besegrades Slovakien med hela 6-1. Snacka om formbesked.

Flera spelare i det amerikanska laget har imponerat, inte minst Conor Garland som får ganska lite uppmärksamhet hemma i Arizona Coyotes men i VM har forwarden varit en av de främsta – inte bara i USA utan i hela turneringen. Samma sak gäller målvakten Cal Petersen som ser ut att få sitt stora genombrott, 26-åringen snittar bara ett insläppt mål per match och håller den trenden i sig så är USA svårslaget.

TV-kanal & tid

Matchen spelas 13:15 och sänds på SVT1, samt SVT play. Försnacket inleds 12:45.

Odds inför matchen

Vanligtvis brukar Kanada vara knapp favorit när de möter USA, men insatserna hittills i VM har gjort att många spelbolag väljer att sätta “jänkarna” som strået vassare. Snabbare.com ger 2.30 för USA-seger medan en vinst för Kanada skulle ge 2.70 gånger pengarna. Något som kanske kan vara spelbart med tanke på hur bra Kanada spelade mot Ryssland?

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här