Det kinesiska hockeylandslaget kan drabbas av en hård smäll inför OS på hemmaplan. 

I förra veckan tog Luc Tardif över som ny ordförande i det internationella ishockeyförbundet och nu ryktas fransk-kanadensaren ha siktet inställt på att ta sitt första beslut. Utesluta Kina från herrhockeyn under de olympiska spelen i Peking.

– Det kommer vara deltagare från IIHF på plats för att granska när Kina spelar. Efter det tar vi ett beslut. Att titta på ett lag som får stryk med 15-0 gynnar ingen. Varken Kina eller ishockeyn, säger Tardif till nyhetsbyrån AP.

Hårt slag för Kina

Än finns det inget slutgiltigt beslut kring Kinas vara eller icke vara i OS, men en sak är säker – det vore ett hårt slag för värdnationen att inte få vara med och spela nu när hela världens blickar är riktade mot dem. Att det dessutom är första turneringen sedan World Cup 2016 som världens bästa spelare får vara med gör naturligtvis just det här OS:et extra viktigt att vara med i för Kina.

Vanligtvis brukar värdlandet vara med i OS-hockeyn, för tre år sedan fick Sydkorea vara med och även om det blev en sistaplats i gruppspelet så lyckades landet prestera bra i matchen mot Tjeckien (förlust 1-2) där Cho Min-Ho gjorde det historiska målet.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här