Det bjöds på en hel del spänning när TV-pucken skulle avgöras. 

Efter ett händelserikt slutspel där flera lag imponerat fanns det tillslut bara två kvar i kampen om guldet. Södermanland tog sig av Stockholm Nord i det som skulle bli en väldigt underhållande final där stockholmarna fick något av en drömstart när Pax Kleffner satte ledningsmålet efter ungefär sex minuters spel. Den första perioden skulle bli en väldigt svängig historia där defensiven inte sattes i främsta rummet och knappt en minut senare kunde Södermanland ordna kvitteringen genom Hjalmar Cilthe som varit en av turneringens främsta backar.

En kort stund efter backens mål skulle Södermanland även få in ett ledningsmål när Christian Furuvik hittade rätt och då tändes drömmen om ett guld till liv men innan den första perioden var över skulle Stockholm hinna få in en kvittering genom Theodor Knights valde ett perfekt tillfälle att göra sitt första mål i turneringen.

Ett rafflande avgörande

Även i andra perioden fortsatte lagen att följas åt, både spelmässigt och rent resultatmässigt. Efter 38 sekunders spel satte sig åter Stockholm Nord i förarsätet när Viggo Björck hängde dit ledningspucken och den unge forwarden fastställde därmed sin status som en av turneringens allra främsta. Målet var 15-åringens sjunde men det skulle inte visa sig bli ett mål som säkrade guldet. Istället väckte Albin Andersson åter liv i spänningen med sin kvittering när det återstod fyra minuter kvar av matchen och efter ett ganska avvaktande slutskeden av matchen fick man göra sig redo för en förlängning.

Förlängningen spelades med tre-mot-tre vilket skapade extra stora ytor vilket gav de båda lagen möjlighet att använda sig av sina mest skridskoskickliga spelare, men till en början vågade man inte riktigt gå på offensiva turer – det handlade mer om att inte göra något onödigt pucktapp.

Istället för ett individuellt misstag avgjordes matchen när Ville Söderström levererade en fin passning till Viggo Björck som fick ett friläge där han visade sin klass och med ett distinkt handledsskott kunde forwarden göra målet som säkrade titeln till Stockholm Nord.

– Det är otroligt kul, brorsan vann för två år sedan så det är otroligt kul att få vinna igen, sa matchvinnaren till SVT efter slutsignalen.

Spänning när Småland säkrade bronset

I bronsmatchen ställdes Östergötland mot Småland och där blev det en riktigt underhållande och jämn kamp mellan två lag som på flera sätt överraskad positivt i årets upplaga av TV-pucken. I slutet av en händelserik första period kunde Småland ta ledningen genom Ola Palme men en bit in i andra perioden kom kvitteringspucken när Noel Lundell höll sig på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Småland kunde dock ta tillbaka ledningen snabbt men sedan dröjde det bara knappt två minuter innan kvitteringen kom. När matchen närmade sitt slut höjdes insatserna i varje aktion och med lite drygt en minut kvar att spela kom avgörandet då Wiggo Söderman kunde sätta 3-2 till Småland vilket blev slutresultatet. Laget tog därmed ett steg i rätt riktning efter att det blivit en sjätteplats förra året. För Östergötland fortsätter jakten på den stora framgången men man kan glädjas åt att det gick betydligt bättre än förra året då man missade slutspelet.

Briljans av skyttedrottningen när Dalarnas flickor segrade

På flicksidan blev det Stockholm som säkrade bronspengen efter att man stundtals spelat ut Uppsala där skottstatistiken 30-9 säger en hel del. Trots det slutade matchen bara 2-0 efter att Miranda Lindström spikat slutresultatet i tom bur och hade inte Louvisa Frid storspelat i Uppsalas mål hade resultatet sett annorlunda ut.

I finalen gick Västergötland in med höga förhoppningar men Dalarna skulle bli en svår nöt att knäcka och avgörandet kom i slutet av matchen när Tillie Ytfeldt satte 2-0. Den lovande forwarden har varit fullständigt briljant under hela turneringen och med sitt 21:e mål säkrade hon segern. Med några sekunder kvar att spela kunde Filippa Englöf spika slutresultatet till 3-0 när Västergötland plockat ut sin målvakt i jakt på en reducering.

Dalarna gick in i turneringen med höga förväntningar på sig och lyckades motsvara dem, mycket tack vare en väldigt fin offensiv där flertalet spelare tog för sig. Tillie Ytfeldt tog hem poängligan i överlägsen stil samtidigt som backen Chloe Berndtsson snittade två mål per match och på målvaktssidan gjorde både Hildur Larsson och Bianca Karlsson bra ifrån sig. Det är även på sin plats att lyfta fram Tilde Grillfors som var inblandad i samtliga mål i finalen.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här