SHL får extra stjärnglans nästa säsong. 

Flertalet klubbar i Sverige är fortfarande igång med sina säsonger men det finns många som redan börjat planera inför höstens äventyr. Efter att ha lyckats besegra Djurgården med 4-0 i matcher och därmed behålla sin status som SHL-klubb har Timrå gått ut med en riktigt prestigevärvning, det är ingen mindre än Anton Lander som skrivit på ett guldkantat kontrakt som sträcker sig över säsongen 25/26. Forwarden är därmed tillbaka i moderklubben för första gången på mer än tio år.

Jag är otroligt glad och taggad över att få spela inför alla fans i NHC Arena igen! Samt så är det en väldig stolthet att spela i Timråtröjan igen. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen, säger Lander till klubbens hemsida.

Början på en storsatsning?

Att Timrå lyckas värva hem en spelare av Landers dignitet får ses som ett tydligt tecken inför den kommande säsongen – då ska man inte behöva kvala sig kvar i serien. 30-åringen kommer senast från en stark säsong nere i Schweiz och var dessutom en av Tre Kronors bästa spelare i OS, där han bland annat stod för fyra mål. Sedan flytten från hemstaden 2011 har Lander hunnit med att spela drygt 200 matcher i NHL med Edmonton men det har även blivit flera säsonger i KHL där höjdpunkten kom säsongen 17/18 när han hjälpte AK Bars Kazan till seger i mästerskapet.

I nuläget är Timrås trupp inför den kommande säsongen ganska tunn men det ryktas att man har flera krokar ute, vilket förhoppningsvis ska resultera i något riktigt bra. Bland de eventuella nyförvärven nämns Anton Wedin som tidigare spelat i klubben (2011-19) men som senast kommer från en helt okej säsong i KHL. Där har även Emil Pettersson spenderat vintern och den 28-årige forwarden sägs också vara ett hett alternativ för Timrå. Pettersson har tidigare gjort två säsonger i klubben men har sedan dess hunnit med att vinna ett SM-guld med Växjö. Både Wedin och Pettersson är dessutom två spelare som fått chansen i landslaget den här säsongen, vilket säger en hel del om vilken nivå de håller.

FAKTA: Anton Lander
Ålder: 30 år
Längd/Vikt: 182cm/87kg
Position: forward
Moderklubb: Timrå IK
Statistik den här säsongen: 45 matcher, 32 poäng (12+30), 42 utvisningsminuter
Meriter: KHL-mästare, JVM-Brons, 215 NHL-matcher

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här