Kanada är fortsatt obesegrat i Ishockey-VM. 

De regerande mästarna klev in i mötet med Österrike som stora favoriter och även med ett stort självförtroende efter att ha inlett gruppspelet med två segrar, vilket gjorde att man tidigt kunde koppla ett grepp om matchen. Efter ungefär sex minuters spel kunde Dylan Cozens sätta ledningspucken och knappt tre minuter senare utökade Kaiden Guhle till 2-0. Österrike skapade sedan lite nerv med en snabb reducering innan Bowen Byram kunde utöka ledningen till 3-1.

I andra perioden fortsatte Kanada att styra spelet och stundtals såg det ut som man spelade powerplay även om Österrike fortfarande hade fem utespelare på isen, det skapades mängder av chanser och när Connor Bedard satte 5-1 kändes segern mer eller mindre säkrad. Innan perioden var över skulle Kanada få in ytterligare ett mål vilket gjorde att Österrike hade en minst sagt brant uppförsbacke inför den tredje perioden.

Seger för Kanada – trots galen upphämtning

Väl i den tredje perioden hände något som ibland händer Kanada – man blev bekväma och kände att segern redan var hemma, vilket fick Österrike att kunna etablera ett offensivare spel och det skulle ge resultat. Redan tre minuter in i perioden kunde Benjamin Baumgartner få in en reduceringspuck vilket gav hans lagkamrater lite ny energi och inom loppet av ungefär sju minuter skulle Österrike lyckas med bedriften att reducera ytterligare två gånger.

Plötsligt stod det 6-4 på resultattavlan och spänningen steg till nya nivåer när Peter Schneider fick in 6-5 med fyra minuter kvar av matchen. Nu hade Österrike skakat liv i en match som kändes avgjort långt tidigare och med knappt en minut kvar att spela skulle man även även få in en kvittering genom Marco Rossi vilket fick publiken i 02 arena att fullständigt tappa fattningen.

Österrike firade kvitteringen som en seger och därför var det kanske logiskt att man inte riktigt lyckades fullt ut, för bara några sekunder in i förlängningen kunde John Tavares kliva fram och skjuta hem två poäng till ett Kanada som är fortsatt obesegrade i VM. Trots en imponerande upphämtning blir det förlust för Österrike men man får med sig en viktig poäng och en insats som kommer gå till landets ishockeyhistoria.

MATCHFAKTA 
Kanada – Österrike: 7-6 (3-1,3-0,0-5,1-0)
1-0 Dylan Cozens (Mangiapane, Guhle)
2-0 Kaiden Guhle (Tavares, Hagel)
2-1 Benjamin Nissner (Huber, Raffl)
3-1 Bowen Byram (Zellweger)
4-1 Jared McCann (Bunting)
5-1 Connor Bedard (Guenther, Parayko)
6-1 Pierre-Luc Dubois (Hagel, Power)
6-2 Benjamin Baumgartner (Schneider)
6-3 Peter Schneider (Zwerger, Wolf)
6-4 Dominic Zwerger (Nicki)
6-5 Peter Schneider (Zwerger, Rossi)
6-6 Marco Rossi
7-6 John Tavares (Dubois, Parayko)
Skott: 49-21 (13-6,22-6,13-9,1-0)
Utvisningsminuter: 4-4
Publik: 14707 (02 Arena, Prag)

 

DAGENS RESULTAT

Danmark – Norge: 0-2
Kazakstan – Lettland: 0-2
Polen – Frankrike: 2-4
Kanada – Österrike: 7-6 (efter förlängning)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här