Det är dags för semifinal och en plats i morgondagens VM-final står på spel. Tre Kronor ska försöka ta sig till sin första final sedan guldet 2018, och för motståndet står hemmanationen Tjeckien.

 1. Unibet Livestream

  Såhär streamar du VM 2024

  1. Klicka på knappen ovan och skapa ett konto på 1 min hos Unibet.

  2. Sätt in 100 kr med t.ex. Swish eller Trustly.

  3. Klart! Nu kan du börja streama alla VM-matcher. Pengarna du har satt in kan du spela för på valfri match!

  Alla regler och villkor

Efter den jämna kvartsfinalen mot Finland väntar nu semifinal mot hemmanationen Tjeckien, för Sveriges del. Tre Kronor ska försöka nå sin första VM-final sedan guldet 2018. Laget har nu också fått göra flytten från Ostrava till Prag, där semifinalen ska spelas.

Det är ett starkt och stjärntätt Tre Kronor som ska göra det, som fortsatt är det enda obesegrade laget i turneringen. Filip Gustavsson får troligtvis, om inget oförutsett händer, fortsatt förtroende i målet. När det gäller målgörandet så är det lagkapten Erik Karlsson och André Burakovsky som ligger på delad förstaplats i den interna poängligan, på tio poäng.

Det kommer att krävas en bra prestation av Tre Kronor för att slå detta Tjeckien. 

Stjärnor på forwardssidan i Tjeckien

Tjeckien kommer till semifinalen med en stark sista gruppspelsmatch mot Kanada, som de tillslut förlorade i förlängning, och sedan en tajt kvartsfinal mot USA i ryggen.

Det är också ett lag som sent i turneringen fick in några riktigt fina förstärkningar från NHL. Pavel Zacha och storstjärnan David Pastrnak anslöt från Boston Bruins när de åkte ut slutspelet, samma sak gäller Martin Nečas från Carolina Hurricanes. Där har Sverige några spelare att hålla extra koll på. Utöver dessa har åldermannen och lagkaptenen Roman Červenka stått för en riktigt stark turnering och är lagets bästa poängplockare med sina elva poäng.

Något som vi absolut kan förvänta oss av matchen är ett ordentligt tryck på läktaren. Tjeckien har verkligen haft med sig hemmapubliken under sina matcher, och det var ett grymt tryck under deras kvartsfinal mot USA.

Matchen börjar 14:20 och sänds på TV6 och Viaplay.

MER OM VM: Så har Tre Kronors väg till semifinal sett ut

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Christoffer är 25 år gammal och älskar hockey, med extra fokus på NHL och landslagsturneringar. Tidigare har han skrivit för Hockeysverige.se under sin praktik där. Han går just nu sista terminen på journalistutbildningen och på fritiden spelar han hockey.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här