Kanada ser ut att ha fått upp farten i Junior-VM.

Efter förlusten i premiären mot Tjeckien ställdes det vissa frågetecken kring hur bra det kanadensiska laget anno 2022 egentligen är, för det var en match många trodde att man skulle vinna utan några större problem. Kritiken växte i det hockeytokiga landet men det skulle inte dröja länge innan tongångarna blev betydligt mer positiva.

Ett par dagar senare krossades Tyskland med hela 12-2 i en match där supertalangen Connor Bedard stod för tre mål och hela sju poäng. I och med den segern var favoriten tillbaka på grön kvist igen och i nattens möte mot Österrike kunde man prestera på ett liknande sätt. Alplandet lyckades visserligen hålla jämna steg under inledningen av matchen men efter en utvisning kunde Kanada ta ledningen Dylan Guenther och efter det var Österrike ett slaget lag.

Under andra halvan av perioden stod Kanada för totalt tre mål och i nattens andra akt fick man in ytterligare fyra mål, bland annat ett av Connor Bedard som dessutom noterades för framspelningen till Logan Stankovens 7-0.

Precis som väntat var Kanada bättre på det mesta även i den här matchen och i tredje perioden kunde man fortsätta att bättra på sin statistik, målen rann in av bara farten och när slutsignalen ljöd i Scotiabank Centre stod det hela 11-0 på resultattavlan. Kanada kunde därmed inte få ett bättre genrep inför nyårsnattens möte mot Sverige.