Norge ser ut att kunna få en drömförstärkning till VM.

Med några veckor kvar till premiären mot Schweiz har Norge inlett sina förberedelser inför VM, under fredagskvällen spelade man en träningslandskamp mot Ungern där det blev förlust med uddamålet (1-2) efter att Victor Granholm som spelar i Östersund gjort lagets mål. Tidigare under våren har Norge förlorat en hel del matcher men nu kommer det glädjande rapporter från andra sidan Atlanten som skulle kunna stärka lagets chanser i VM.

Stjärnan vill spela VM

Det är ingen mindre än Mats Zuccarello Aasen som aviserat att han är intresserad av att spela i VM. 36-åringen har nyligen avslutat sin femte säsong i Minnesota där han noterades för 63 poäng på 69 grundseriematcher men trots en fin insats från norrmannen lyckades laget inte ta sig vidare till slutspelet. Under en presskonferens ska stjärnforwarden ha aviserat sitt intresse av att spela i vårens VM vilket även han agent Kevin Skabo har bekräftat.

– Det var länge sedan han fick representera landslaget och det vill han nu. NHL-säsongen är över för Mats. För första gången på väldigt länge blir det inget NHL-slutspel på honom. Han är dessutom skadefri, säger Skabo till nitten.no

Zuccarello Aasen, som fick sitt genombrott i Modo, är vida känd som Norges främsta ishockeyspelare genom tiderna och har spelat fjorton säsonger i världens bästa liga – varav nio i klassiska New York Rangers. Blir det spel i årets VM gör stjärnforwarden sitt första mästerskap sedan World Cup sommaren 2016 men då spelade han med Team Europe, hans senaste VM med Norge var ett par månader tidigare. En hel del talar även för att 36-åringen kommer vara med under sommaren då Norge ska inleda sitt kval till de olympiska spelen som äger rum 2026.

MER INFÖR VM: Rasmus Dahlin klar för VM 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här