Damkronorna har bara ett hinder kvar på sin väg mot de olympiska spelen i vinter. 

Inför OS-kvalet talades det om att Sverige var flera nivåer bättre än Sydkorea och det kunde ses på ett tydligt sätt när de båda landslagen möttes under lördagen. Redan efter första perioden stod det 7-0 på resultattavlan och det skulle tillslut bli svensk seger med hela 15-0 efter att Johanna Fällman spikat slutresultatet. Segern gör att Damkronorna har allt i sina egna händer. Vinst mot Frankrike idag och OS-biljetten är säkrad.

Segern som gav självförtroende

Jämför man Sydkorea och Frankrike så är europeiskorna bättre på det mesta och det finns en hel del som talar för att dagens match blir Damkronornas tuffaste i kvalet, men man kan gå in i utmaningen med ett gott självförtroende. Bara ett par dagar innan kvalet inleddes möttes nämligen Frankrike och Sverige vilket slutade med blågul seger med hela 8-0. Något som gör Sverige till stor förhandsfavorit i dagens kamp.

Noterbart är att Frankrike, precis som Sverige, är obesegrat i kvalet där gårdagens 3-1 vinst mot Slovakien visade att det finns potential i laget. Det gäller inte minst Marion Allemoz som blev lagkapten redan för tio år sedan och som spelat flera år i Kanada. Numera håller dock 32-åringen till i SDHL-laget Modo där hon gör sin fjärde säsong. Ska Frankrike ha en rimlig chans att besegra Damkronorna måste Allemoz vara på sitt bästa spelhumör.

Matchen startar 19:00 och sänds på SVT2/SVT24 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här