Tre Kronor får en drömförstärkning till vårens Ishockey-VM. 

Trots att grundserien i NHL fortfarande är igång finns det en hel del spekulationer kring vilka spelare som kan tänkas bli aktuella för årets Ishockey-VM, som spelas i Tjeckien i maj månad. Redan i februari tog vi en titt på tio svenska stjärnor som skulle kunna bli aktuella för mästerskapet och nu står det klart att en av dem kommer till VM – Rasmus Dahlin har tackat jag till spel i mästerskapet.

– Yes, jag kör! Det är klart, nu kör vi. Dels är det för att jag inte känner mig klar med min säsong än. Jag gillar inte att avsluta min säsong i april. Jag vill spela mer hockey. Sen vill jag spela inför svenska fans och spela för Sverige älskar jag att göra. Det är något jag alltid kommer vilja göra, säger stjärnbacken till Viaplay.

En drömförstärkning

Den svenske stjärnbacken, som förövrigt fyller 24 år just idag, kommer från en stark säsong där han noterats för 58 poäng på 79 matcher och även om han inte varit i närheten av sitt poängrekord (73) från förra säsongen så har Dahlin gjort sin målmässigt bästa säsong hittills i karriären. Med sina tjugo fullträffar har han varit den svenska back som gjort flest mål i grundserien och han kommer därmed till VM i en god form.

Trots att det har gått bra för Dahlin har hans klubb haft en ganska tung säsong, trots några fina draftval de senaste åren har Buffalo inte lyckats ta nästa steg och precis som de tolv senaste åren missar man slutspelet. En tung smäll för en klubb som suktar efter framgång, men en riktig dörröppnare för de olika landslagen i VM.

Rasmus Dahlin är som sagt var bara 24 år men har redan hunnit spela en hel del i landslaget, debuten skedde redan under sin första säsong i Frölunda och sedan dess har backen hunnit med att delta i ett olympiskt spel (2018) och våren 2022 klev han in och gjorde succé under VM där det blev sju poäng på åtta matcher. Trots det åkte Tre Kronor ut redan i kvartsfinalen och så blev det även förra året. Om Dahlin kan lyckas ta landslaget längre den här gången återstår att se. Att svensken bidrar med stjärnglans i VM står redan klart.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här