Med lite drygt två månader kvar till VM återstår det en hel del utmaningar för den svenska landslagsledningen. 

Hockey-VM i Lettland är ungefär två månader bort i tiden men arbetet inför mästerskapet är redan i full gång, inte minst för den svenska landslagsledningen. Tanken är att landslaget ska samlas den 19:e april som ett led i uppladdningen men det är långt ifrån säkert vilka spelare som förbundskaptenen Johan Garpenlöv kommer att kunna ta ut i truppen.

– Det som är problemet är att det är så lång tid tills vi samlas så ibland kan det vara svårt för killarna redan en och en halv månad innan att säga ja eller nej. Det jag har gjort är att jag har kommit med en intressefrågan och de som säger ja, då bestämmer vi i april igen för ett definitivt besked, säger Garpenlöv till Hockeynews.se

Vanligtvis brukar spelare komma till VM i full form men den här gången kan det bli annorlunda, flertalet potentiella VM-spelare har redan avslutat sin säsong i KHL och nu gäller det att hitta sätt att hålla igång. Sedan tidigare har planen varit att Tre Kronor ska vara med i Nordic cup som inleds i slutet av april men där finns risken att två matcher på bortaplan mot Norge ställs in, eftersom landet i stort sett är nedstängt. Matcherna mot Danmark och Finland, som ska spelas i Sverige, ser dock ut att kunna äga rum som planerat.

Tre Kronors väg till VM

Vecka 16 – Två landskamper mot Norge (bortaplan)
Vecka 17 – Två landskamper mot Danmark (hemmaplan)
Vecka 18 – Två landskamper mot Finland (hemmaplan)
Vecka 19 – Carlson Hockey Games, med matcher mot Tjeckien, Finland och Ryssland (Tjeckien)

Hockey-VM inleds fredagen den 21:e maj. 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.