En tidigare VM-hjälte har framtiden utstakad i världens bästa hockeyliga. 

I dagarna (eller rättare sagt nätterna) har NHL sin säsongspremiär och precis som vanligt kryllar ligan av svenska spelare. Flera av dessa hittar vi i Nashville och en av dem – Mattias Ekholm – har precis gått ut med att han kommer stanna i klubben ytterligare fem säsonger. Dalmasen från Borlänge har kritat på ett kontrakt som inleds våren 2022 och som sträcker sig till och med säsongen 25/26. Ett kontrakt värt i runda slängar femtio miljoner kronor per säsong.

– Att få stanna i den här organisationen och staden var en prioritet för mig och min familj, sade Ekholm. Jag är överlycklig över att det här är klart nu. Nashville är hemma för oss, det är där vi vill vara. Jag tror på det här lagets framtid och jag ser fram emot möjligheten att jaga Stanley Cup tillsammans med grabbarna de kommande fem åren, säger Ekholm till klubbens hemsida.

Guldhjältens nyckelroll

Den 31-årige backen var en nyckelspelare i Brynäs när laget tog SM-guld 2012 och sedan dröjde det inte länge innan han skulle ta för sig även i världens bästa liga. Hösten 2015 skrev han på ett guldkantat kontrakt med Nashville (dit han kom redan tre år tidigare) och för varje år som gått har Ekholm blivit allt viktigare för klubben.

Säsongen 2017/18 blev svensken utsedd till ny assisterande lagkapten och senare skulle samma säsong fullbordas på ett fint sätt med VM-guldet i Danmark, där Ekholm stod för tre poäng på fyra matcher. Vinterns säsong blir backens nionde som ordinarie i ligan och det kan mycket väl bli den säsongen då han får chansen att göra sitt första OS tillsammans med Tre Kronor.

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.