Finland lägger en viktig pusselbit i sitt VM-bygge. 

Ikväll fortsätter matchserien mot Tre Kronor som i folkmun kallas för finnkampen men oavsett hur det går i Saab Arena har Finland ställt in siktet ett par veckor längre fram i tiden. Efter den sista delen i Euro Hockey Tour är det dags för säsongens höjdpunkt, VM i Tjeckien, och sakta men säkert börjar truppen ta form. Tidigare har man fått en del negativa besked men när Mikael Granlund tackade ja tändes hoppet om ett fint VM till liv igen och under måndagen presenterade Finland nästa förstärkning.

En meriterad förstärkning

Senast in i VM-truppen är backen Olli Määttä som därmed blir Finlands tredje tillskott från NHL och det är en spelare som kommer till VM med höga förväntningar på sig. 29-åringen får sällan de stora rubrikerna i Nordamerika men har hunnit spela tio NHL-säsonger och på meritlistan finns inte mindre än två Stanley Cupsegrar med Pittsburgh 2016 samt 2017. Sedan dess har backen även spelat i Los Angeles och Chicago men sedan 2022 är det Detroit som gäller och den här säsongen noterades Määttä för 18 poäng på 72 matcher.

Den meriterade backen har för vana att ställa upp när Finland kallar och gjorde sin mästerskapsdebut redan i OS för tio år sedan, han fanns även med i World Cup 2016 och sedan dess har det hunnit bli två världsmästerskap där han stod för fem poäng på åtta matcher så sent som förra våren. Årets VM blir därmed 29-åringens tredje i ordningen och han ansluter till landslaget lagom till Euro Hockey Tour i Tjeckien som spelas nästa vecka.

MER INFÖR VM: Glädjebeskedet – Erik Karlsson klar för VM 

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här