En av NHL:s mest rutinerade spelare väljer att ta nästa steg i karriären. 

Juli månad är klassisk värvningstid för klubbarna i NHL och mer eller mindre varje dag kan vi se spelare byta stad och ibland även land inför en ny säsong. Inte sällan betyder det att två spelare byter klubb med varandra och det är precis vad som skedde under gårdagen när Chicago knöt till sig backen Caleb Jones från Edmonton. 24-åringen är utan tvekan en duktig spelare men det var Edmonton som fick den namnmässigt tyngsta spelaren, det är nämligen ingen mindre än Duncan Keith som ansluter.

Att säga något annat än att det här är en överraskande flytt vore att ljuga, de flesta trodde nog att Keith skulle avsluta karriären i samma klubb där allt startade. Sommaren 2002 draftades den lovande backen av Chicago men det dröjde till hösten 2005 innan han fick chansen att debutera i NHL, väl efter sin första match blev han snabbt given och fyra år senare kritade ett nytt kontrakt som skulle sträcka sig hela tretton år.

Totalt har det blivit sexton säsonger i klubben och under den tiden har Keith hunnit med det mesta, vid tre tillfällen (2010,13,15) hjälpte han laget till en Stanley cup-titel och både 2010 och 2014 fick han utmärkelsen som ligans bästa back. Totalt blev det mer än 1200 matcher i den rödsvarta tröjan men nu tackar han alltså för sig och återvänder till hemlandet Kanada, som han bland annat vunnit dubbla OS-guld med.

FAKTA: Duncan Keith
Ålder: 37 år
Längd/Vikt: 185cm/87kg
Position: back
Meriter: 2 OS-Guld, 3 Stanley cup-titlar, 2x ligans bästa back, 1x slutspelets mest värdefulla spelare

Med i bytesaffären finns även den svenske forwarden Tim Söderlund som man hoppas ska få sitt slutliga genombrott i Edmonton, den gångna säsongen blev det “bara” spel i Hockeyallsvenskan (Almtuna) och Chicagos farmarlag.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här