Finland fick tidigare idag beskedet de absolut inte ville ha. Mikael Granlund stängs av en match. Finlands lagkapten missar därmed kvartsfinalen mot Tre Kronor.

Finland kommer att behöva klara sig utan sin lagkapten och storstjärna Mikael Granlund i kvartsfinalen mot Sverige. Tidigare idag meddelade IIHF via sin hemsida att Granlund stängs av en match. Detta för en crosschecking i riktning mot huvudet på Andrea Glauser under gårdagens match mellan Finland och Schweiz.

IIHF:s disciplinnämnd bedömer att spelaren, med båda händerna på klubban och ett brett grepp, kraftfullt riktar en crosschecking mot huvudet och halsområdet på spelare nummer 43 i Schweiz. Disciplinnämnden bedömer att trots att den initiala kontakten kan ha varit med armen på nummer 43 i Schweiz, så gjorde uppåt-rörelsen i crosscheckingen att den schweiziska spelaren sattes i en farlig situation med hög risk för skada”.

Situationen skedde i slutet av matchen, som Finland förlorade med 3-1, när Granlund tappade humöret på schweizaren Glauser. Den finske lagkaptenen delade ut några crosscheckings mot Glauser och den sista tog upp mot ansiktet. 

Förändrar inget för Tre Kronor

Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam berättar för Hockeysverige.se att avstängningen inte ändrar något i Sveriges taktik inför matchen.

Han har ju framförallt varit en viktig del av deras powerplay, det är väl det. Men det är ju andra som kan kliva in på hans plats oavsett. I det här läget av turneringen får man ändå vara beredd på vare sig det är skador eller avstängningar. Det är en del av det hela, så det förändrar ingenting för vår del, säger Hallam till Hockeysverige.se.

Mikael Granlund gjorde denna säsongen 60 poäng på 69 matcher i NHL för San Jose Sharks. Hittills denna VM-turneringen har han stått för fem poäng på sju matcher.

MER OM VM: Så spelas kvartsfinalerna

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Christoffer är 25 år gammal och älskar hockey, med extra fokus på NHL och landslagsturneringar. Tidigare har han skrivit för Hockeysverige.se under sin praktik där. Han går just nu sista terminen på journalistutbildningen och på fritiden spelar han hockey.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här