Schweiz åker till Malmö med ett intressant lag. 

På torsdag inleds Beijer Hockey Games i Malmö där Sverige har chansen att vinna sin tredje raka turnering, men precis som vanligt kommer det bjudas på hårt motstånd. Igår tog vi en titt på Tjeckiens trupp till turneringen och idag kan vi presentera hur Schweiz formerar styrkorna.

Supertalangens chans

Det mest anmärkningsvärda i truppen som Patrik Fischer tagit ut är att han valt att ge Lian Bichsel chansen. Den lovande backen har aldrig tidigare spelat i landslaget men inledningen av säsongen i Leksand har varit tillräckligt bra för att imponera på förbundskaptenen. 18-åringen från Olten gjorde sin debut i SHL redan förra vintern men ses fortsatt som relativt oerfaren på seniornivå, som junior har han däremot haft en viktig roll i Schweiz olika landslag och så sent som i förra månaden var backen assisterande lagkapten under Junior-VM. Bichsel ses som en av landets mest lovande spelare och draftades redan som nummer arton i förra sommarens draft, vilket naturligtvis höjer förväntningarna ytterligare.

Veteranen som saknas

Noterbart är att Fischer gjort ett medvetet val att ha med många unga spelare i truppen som tagit sig till Malmö, vilket automatiskt gör att en hel del betydligt mer erfarna spelare fått stanna hemma. Bland dessa finns Andres Ambühl, 39-åringen är vanligtvis lagkapten och spelade väldigt bra i Karjala Tournament men den här gången får Schweiz klara sig utan honom. Det finns dock en hel del som talar för att forwarden är med i landslaget längre fram under säsongen, han har nämligen spelat hela 17(!) VM och ingen annan har spelat fler matcher – 123 stycken – än den Schweiziska publikfavoriten som även deltagit i fem olympiska spel.

Tre spelare att hålla ögonen på

  1. Sven Senteler – Rutinerad forward som blivit schweizisk mästare hela tre gånger. Har aldrig gjort något mästerskap men har gjort bra ifrån sig i landslaget den här säsongen vilket stärkt hans aktier. Gör sin åttonde säsong i EV Zug där han är lagkamrat med bland annat fyra svenska spelare.
  2. Luca Hischier – Hårt arbetande forward som är i bättre form än på länge vilket gett en ny chans i landslaget. Har vunnit ligan två gånger med Bern men håller numera till i Biel. Är storebror till NHL-stjärnan Nico Hischier.
  3. Willy Riedi – Fysiskt stark spelare som varit med länge men som fått sitt ordentliga genombrott först den här säsongen. Något som resulterat i att han fått debutera i landslaget. Gör sin fjärde säsong i storklubben Zürich och har redan slagit nytt personligt poängrekord – förra vintern blev det noll poäng på tjugo matcher, nu har 27-åringen gjort 17 poäng på 44 matcher.

Hela Schweiz trupp till Beijer Hockey Games 

Målvakter

Sandro Aeschlimann (HC Davos)
Melvin Nyffeler (SC Rapperswil-Jona Lakers)
Ludovic Waeber (ZSC Lions)

Backar

Lian Bichsel (Leksands IF)
Michael Fora (HC Davos)
Tobias Geisser (EV Zug)
Andrea Glauser (Lausanne HC)
Nico Gross (EV Zug)
Roger Karrer (Genève-Servette HC)
Mirco Müller (HC Lugano)
Nathan Vouardoux (SC Rapperswil-Jona Lakers)

Forwards

Thierry Bader (SC Bern)
Nando Eggenberger (SC Rapperswil-Jona Lakers)
André Heim (HC Ambri-Piotta)
Luca Hischier (EHC Biel-Bienne)
Ken Jäger (Lausanne HC)
Simon Knak (HC Davos)
Mike Künzle (EHC Biel-Bienne)
Marco Miranda (Genève-Servette HC)
Fabrice Herzog (EV Zug)
Marco Müller (HC Lugano)
Willy Riedi (ZSC Lions)
Sandro Schmid (Fribourg-Gottéron)
Sven Senteler (EV Zug)
Calvin Thürkauf (HC Lugano)

Schweiz matcher i Beijer Hockey Games

9 februari
Schweiz – Finland (20:15)

11 februari
Sverige – Schweiz (16:00)

12 februari
Schweiz – Tjeckien (12:00)

Noterbart är att Schweiz första match spelas i Zürich.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här