Tjeckien kommer till årets första turnering med flera bekanta ansikten. 

I förra veckan presenterades Tre Kronors trupp till Beijer Hockey Games och nu börjar de andra landslagen också gå ut med vilka spelare som kommer följa med till Malmö där turneringen äger rum. Bland dessa finns Tjeckien och man ställer upp med ett lag där flertalet spelare är bekanta ansikten för den svenska hockeypubliken.

Nästan hemmaplan

I tjeckernas 27 man starka trupp har förbundskaptenen Kari Jalonen valt att ta med flera spelare som håller till på svensk mark, däribland Hynek Zohorna som varit en av Oskarshamns främsta spelare hittills den här säsongen. 32-åringen gör sin andra vinter i SHL men har tidigare erfarenhet från spel i KHL och så sent som förra säsongen var han med i OS och senare även VM, där det blev ett brons.

I truppen hittar vi även Vojtech Mozik som till vardags håller till i Rögle vilket gör att han bara har några mil till landslagssamlingen. Den 30-årige backen gör sin andra säsong i Ängelholmsklubben men har tidigare även representerat Färjestad. Precis som Zohorna var Mozik med i OS förra vintern men han var även med redan 2018 och samma säsong blev han uttagen att spela i KHL:s Allstar game. Noterbart är att det även finns ett bekant ansikte i form av backen Petr Zámorský som håller till i den tjeckiska ligan men som tidigare spenderat fyra säsonger i Örebro. 30-åringen är en av de mest rutinerade spelarna i truppen, han har varit med i fyra VM och debuten i landslaget skedde redan säsongen 11/12.

Stjärnans återkomst

Om Zámorský är en av de mest rutinerade spelarna i truppen är Jan Kovar utan tvekan den med mest meriter. Den 32-årige forwarden har inte spelat något med landslaget den här säsongen men efter att ha gjort 35 poäng på 43 matcher i Zug är han åter tillbaka där han hör hemma. Förra säsongen var Kovar med i OS-truppen och har han tidigare varit med i hela sju VM samt OS 2018. På meritlistan finns en ligatitel hemma i Tjeckien, dubbla guld i Schweiz och under sina fem år i Ryssland blev det även två KHL-titlar. Den rutinerade forwarden är utan tvekan en spelare att hålla ögonen på den här veckan.

Hela Tjeckiens trupp

Målvakter

Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec)
Aleš Stezka (HC Vítkovice Ridera)
Jan Lukáš (HC Olomouc)

Backar

Lukáš Klok (HC Lugano)
Petr Zámorský (HC Škoda Plzeň)
Libor Zábranský (Jukurit)
Vojtěch Mozík (Rögle BK)
Michal Jordán (SC Rapperswil-Jona Lakers)
Michal Kempný (HC Sparta Prag)
Jakub Jeřábek (HC Oceláři Třinec)
Pavel Pýcha (BK Mladá Boleslav)
Ondřej Vála (HC Dynamo Pardubice)

Forwards

Ondřej Beránek, (HC Energie Karlovy Vary)
Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary)
Hynek Zohorna, (IK Oskarshamn)
Lukáš Jašek (Pelicans)
Michal Kovařčík (Jukurit)
Vladimír Sobotka (HC Sparta Prag)
Adam Musil (HC Dynamo Pardubice)
Jan Bambula (HC Olomouc)
Jiří Smejkal (IK Oskarshamn)
Jakub Flek (HC Kometa Brno)
Jan Kovář (EV Zug)
Kryštof Hrabík (HC Škoda Plzeň)
Filip Chlapík (HC Ambri-Piotta)
Dominik Lakatoš (HC Vítkovice Ridera)
Oscar Flynn (Bílí Tygři Liberec)

Tjeckiens matcher i Beijer Hockey Games

9 februari
Sverige – Tjeckien (19:00)

11 februari
Tjeckien – Finland (12:00)

12 februari
Tjeckien – Schweiz (12:00)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här