Tjeckien går mot strömmen och presenterar VM-spelare redan två veckor innan mästerskapet inleds.

Tjeckiens uppladdning inför VM i Lettland innefattar bland annat landskamper mot Slovakien, men även spel i Euro Hockey Tour. I den senare turneringen kommer den tilltänkta truppen till VM att vara med, men det ser även ut att komma förstärkningar från Nordamerika. Landslagets general manager, den tidigare storspelaren Petr Nedved, har gått ut med nyheten att inte mindre än åtta spelare från NHL har gett besked om att dem kommer vara med i VM.

Den största stjärnan som tackat ja till VM-spel är Jakub Vrana, som inledde säsongen i Washington men som flyttade till Detroit för några veckor som och väl där har 25-åringen gjort sex mål på de nio första matcherna. Forwarden, som tidigare spelat i Linköping, får även med sig lagkamraterna Filip Hronek och Filip Zadina till VM och den senare blir det mästerskapsdebut.

SPELARNA SOM HAR TACKAT JA TILL VM
Målvakter


Backar
Filip Hronek (Detroit), 54 matcher/23 poäng
Libor Hatek (New York Rangers), 42 matcher/4 poäng
Radim Simek (San José), 40 matcher/6 poäng
Forwards
Dominik Kubalik (Chicago), 53 matcher/35 poäng
Filip Zadina (Detroit), 47 matcher/19 poäng
Filip Chytil (New York Rangers), 40 matcher/21 poäng
Jakub Vrana (Detroit), 48 matcher/32 poäng

Tjeckien är ett av få länder som tydligt gått ut med nyheten att NHL-spelare kommer vara med i VM, för svensk del finns det många potentiella spelare men hittills har bland annat Erik Karlsson och Rasmus Dahlin valt att tacka nej.

Tjeckien inleder VM med mötet mot Ryssland den 21:e maj. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här