I dagarna testas några av landets största talanger på damsidan. 

Vi har tidigare rapporterat att det äger rum ett elitläger på pojksidan där många av TV-puckens främsta spelare får chansen att visa upp sig och så är det även på flicksidan. Med start på torsdag ska U16-landslaget samlas i Munkfors där man kommer spela tre internmatcher vilket blir ett utmärkt tillfälle att imponera på förbundskaptenen Morgan Johansson inför vinterns höjdpunkt – Ungdoms OS i Syd Korea.

– Det har varit ett tufft arbete som har pågått sedan i september att välja ut de individer som vi känner kan passa in i vårt lagbygge. Det är många otroligt duktiga spelare som har passerat under resan, där några har fastnat lite mer än andra och det är de som jag, tillsammans med mitt scoutingteam, har valt att plocka ut. Det som är mest glädjande är att kvalitén har ökat och fler spelare är med och slåss om platserna än tidigare år och vi börjar få en stark konkurrenssituation inom dam- och flickhockeyn, säger Johansson till förbundets hemsida.

Tre intressanta namn i truppen

Tillie Ytfeldt

En väldigt lovande spelare som gjorde stor succé när Dalarna vann TV-pucken för ett par veckor sedan. 15-åringen stod för imponerande 21 mål och blir utan tvekan en spelare att hålla ögonen på under lägret. Har redan fått debutera i SDHL och var ordinarie i Division 1 med Mora förra vintern. Känns på förhand given i OS-truppen.

Matilda Österman

Ytfeldt gjorde överlägset flest mål i TV-pucken men det var faktisk Österman som tog hem den totala poängligan efter att ha gjort hela 29 poäng på åtta matcher med sitt Södermanland. Är en väldigt god målskytt och spelar till vardags med ett pojklag i Nyköping. Har hög potential och blir intressant att följa i framtiden.

Chloe Berndtsson

Vi avslutar med ytterligare en lovande spelare som tog för sig under TV-pucken. Ses som en av landets största backlöften men är väldigt allround och skicklig i det offensiva spelet, vilket hennes femton mål för Dalarna tydligt visade. Håller till vardags till i Luleås B-lag där hon gjort tre mål under inledningen av säsongen. Blir förmodligen en nyckelspelare i Ungdoms-OS.

 

HELA TRUPPEN TILL LÄGRET

Målvakter 

Meja Engelin – Frölunda
Elin Löwenadler – Karlskrona
Tilde Wyckman – Oskarshamn
Elsa Åkerman – Brynäs

Backar

Chloe Berndtsson – Luleå
Selma Karlsson – Örebro
Svea Lindh – Troja/Ljungby
Malva Lindgren – Örebro
Clara Matchett – Hammarby
Vilda Nordh – Farsta
Lovisa Petruska – BIK Karlskoga
Isabelle Rosén – Hedesunda
Wilma Tagesson – Örebro
Alva Vitalisson – Göta Traneberg
Vilma Wessén – Brynäs
Ebba Westerlind – Vänersborg

Forwards

Judith Andersson – Vänersborg
Disa Carlsson – SHK Hockey Club
Tilde Ytfeldt – Leksand
Vera Edling – Brynäs
Matilda Österman – Nyköping
Maria Dolatabadi – Oskarshamn
Thea Gustavsson – BIK Karlskoga
Mella Liegell – Rögle
Molly Kjörsträd Öqvist – Färjestad
Mirandra Lindström – AIK
Ida Melin – Mora
Tilde Wahtramäe – Hanviken
Nova Åberg – AIK
Maja Åkerlund – Timrå
Nellie Norén – Färjestad
Inez Nygren – Clemensnäs
Nova Segerljung Svanefjord – Björklöven
Tilde Sundnäs Grillfors – Leksand

 

MER UNGDOMSHOCKEY: Succéspelaren får chansen på elitlägret

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här