Nu står det klart vilka som ska försvara Kanadas färger i Hockey-VM. 

På grund av Coronaviruset har den här säsongen varit annorlunda för de flesta och så även för Kanada, det har länge varit långt ifrån klart hur förbundsledningen skulle sätta ihop truppen som åker till VM i Lettland men nu har vi fått svaret. På förhand fanns misstankar att man skulle tvingas ha en väldigt KHL-präglad trupp men det återfinns faktiskt bara en spelare därifrån – forwarden Justin Danforth. I övrigt är det NHL, AHL, WHL och collegeligan NCAA som gäller.

Talangen ska ta Kanada långt

Ska man hitta en röd tråd i den kanadensiska truppen så är det talang. I laget finns fem spelare som är född på 2000-talet och lika många är från den sista 90-talskullen. Flertalet av spelarna i truppen har framtiden för sig och just det här mästerskapet kan mycket väl bli det som man senare blickar tillbaka på för att minnas en enskild spelares genombrott på den internationella scenen.

En av spelarna som det pratats mycket om på förhand är Cole Perfetti, en väldigt lovande forward som valdes som nummer tio i förra sommarens draft. 19-åringen väntar fortfarande på sin debut i NHL men den här säsongen har han imponerat i farmarligan och det mesta talar för att Winnipeg plockar upp honom till hösten.

Det finns även andra spelare som kommer få mångas ögon på sig, inte minst Owen Power som gjort succé i collegeligan den här säsongen och som tippas väljas väldigt tidigt i sommarens draft. 18-åringen är en stor och stark back som kan spela fysiskt men samtidigt producera en hel del poäng, något som brukar vara väldigt populärt hos NHL-scouterna.

Tittar vi på truppen så är den kanske inte så stark som Kanada hade hoppats, flertalet tunga namn har valt att tacka nej men det är inget snack om att lönnlöven åker till VM för att vinna guld. Inget annat räknas i det hockeytokiga landet.

Hela Kanadas trupp finner ni HÄR

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här