Slovakien stod för en liten skräll under onsdagskvällen. 

Efter förlusten mot Finland väcktes det en del frågetecken kring hur Slovakien anno 2022 står sig. Svaret kom under onsdagskvällen då laget stod för en väldigt bra insats i matchen mot USA. Det var dock amerikanerna som inledde piggast och redan efter knappt sju minuters spel kunde Gavin Brindley ge laget ledningen med sitt 2-1 mål. En ledning man skulle behålla perioden ut.

I andra perioden började Slovakien få till spelet mer och under en intensiv treminutersperiod lyckades man först kvittera genom AIK-spelaren Dalibor Dvorsky och sedan fick man in ytterligare två puckar. Det skulle visa sig vara tre väldigt viktiga mål för matchens utgång.

I tredje akten hade USA siktet inställt på att vända sitt underläge men efter tio minuters spel utökade Slovakien till 5-2 genom Peter Repcik. En stund senare väcktes hoppet till liv för USA när Tyler Boucher fick in en reducering men i slutskedet av perioden kunde Slovakiens Alex Ciernik spika slutresultatet till 6-3 i tom bur. Slovakien tar därmed sin första seger i turneringen medan USA inlett med en vinst och en förlust. Något som gör att de båda lagen har exakt samma poängskörd och målskillnad.

Tabell, Grupp A 

  1. Schweiz, 4 poäng (+2)
  2. Finland, 4 poäng (+2)
  3. Slovakien, 3 poäng (0)
  4. USA, 3 poäng (0)
  5. Lettland, 1 poäng (-4)

Höjdpunkter, Slovakien – USA 

MATCHFAKTA
Slovakien – USA: 6-3 (1-2,3-0,2-1)
1-0, Libor Nemec (Zinka, S.Nemec)
1-1, Tyler Boucher (McGoarthy, Gauthier)
1-2, Gavin Brindley (Hutson, Stramel)
2-2, Dalibor Dvorsky (Strbak, Repcik)
3-2, Robert Baco (Groch, Kmec)
4-2, Filip Mesar (S.Nemec, Sotek)
5-2, Peter Repcik (Kmec)
5-3, Tyler Boucher (Gauthier, Cooley)
6-3, Alex Ciernik (S.Nemec)
Skott: 26-36 (6-11,10-10,10-15)
Utvisningsminuter: 33-29
Publik: 6438 (Avenir Centre, Moncton)

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här