Drömmen om ett VM-guld på hemmaplan lever vidare för Finland. 

Att ta hem ett mästerskapsguld på hemmaplan är långt ifrån en enkel uppgift, det har historien visat, men för Finland lever fortfarande den drömmen. I dagens semifinal mot USA bjöds man stundtals på tufft motstånd och när Sean Farrell kvitterade till 2-2 en bit in i andra perioden såg det ut att kunna bli en riktigt rysare.

Finland skulle dock avsluta perioden starkt genom att återta ledningen och en bit in i tredje perioden kunde Joel Armia sätta viktiga 4-2. I slutminuterna pressade USA på för en reducering och den skulle man få, men närmare än 4-3 kom man inte utan får istället sikta in sig på morgondagens bronsmatch. För Finland väntar en större uppgift.

Stjärnan kliver fram

Under den inledande delen av mästerskapet var det höga förväntningar på Miro Heiskanen men stjärnbacken från Dallas lyckades inte riktigt få spelet att stämma. I de senaste matcherna har han dock höjt sig och i semifinalen hade han stor del i framgången, först genom att sätta kvitteringen till 1-1 och sedan till att assistera till ytterligare två mål. Det verkar onekligen som att 22-åringen har prickat formen.

MATCHFAKTA
Finland – USA: 4-3 (1-1,2-1,1-1)
0-1, Nate Schmidt (Peeke, Tynan)
1-1, Miro Heiskanen (Pesonen, Armia)
2-1, Sakari Manninen (Lehtonen, Hartikainen)
2-2, Sean Farrell (Meyers, Jones)
3-2, Sami Vatanen (Pesonen, Heiskanen)
4-2, Joel Armia (Heiskanen, Vatanen)
4-3, Adam Gaudette (Boldy, Tynan)
Skott: 26-28
Utvisningsminuter: 2-6
Publik: 11055 (Nokia Arena)

HÖJDPUNKTER, FINLAND – USA

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här