I en större intervju gjord med Håkan Andersson, Europascout för Detroit Red Wings, berättar han hur Kronwall en gång i tiden var sämst på fystesterna i Djurgårdens IF och hur Wikegård frågade Håkan “vad fasiken Detroit gjort med honom”.

Det var i samband med frågan om Detroit Red Wings skulle påverka Pontus Andreassons sommaträning inför flytten som Håkan berättar historian om Kronwall. Han är idag spelarutvecklare och har hand om spelarnas fysträning, varpå vår reporter frågade om inte Kronwall en gång i tiden var sämst på just fystesterna.

Håkan skrattade till och och svarade; ”…just det. Då han sommartränade med Djurgårdens IF. Den måste vi ta. Den är riktigt kul och säger egentligen allt om vilken person Niklas Kronwall är. Jag visste att Niklas var hemma i Sverige och tränade. En dag får jag ett samtal från Niklas Wikegård från DIF som undrade vad fasiken vi gjort med Kronwall i Red Wings? Han är absolut sämst i alla våra fystester här i Sverige. Jag trodde Wikegård körde en ”rant” och skrattade med; ”Sämst? Jo, tjenare”. Då hörde jag på Wikegårds ton att han var gravallvarlig. ”Nej, Håkan. Han är absolut sämst. Benny Hill-sämst. Du får faen ringa honom och kolla vad som hänt”. Jag fattade ingenting, men lovade Wikegård att dubbelkolla detta.

Jag fick tag på Kronwall och pratade kort med honom och ville bara stämma av läget. Han berättade att allt var OK, men att det var tufft att köra såväl Detroit Red Wings träningspass OCH Djurgårdens IFs träningspass. Jag blev stum och sade; ”Niklas; kör du först Red Wings träningspass och sedan Djurgårdens träningpass samtidigt? Varje dag?”. Han svarade; ”…ja; är det inte det jag skall göra?”. Kronwall körde alltså dubbla träningspass varje dag. Då förstod jag varför hans värden var som de var och ringde upp Wikegård och berättade läget. Wikegård svarade att det bara finns EN Niklas Kronwall. Det säger allt om Kronwall enligt mig. Enveten. Målinriktad. Han vet vad som krävs för att vinna Stanley Cup och det är exakt det han förmedlar till våra coming stars. Vi är hemskt trygga med Kronwall i den rollen, avslutar Håkan.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Ansvarig utgivare / Chefredaktör Simon är chefredaktör och ansvarig utgivare på VMishockey.se. Han har en gedigen bakgrund från olika webbtidningar där han varit med och bevakat flertalet stora sportevenemang genom åren. Telefon: 0708178563

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här