Damkronorna fick en bra avslutning på säsongens första turnering.

Tidigare under lördagen vann Tre Kronor mot Schweiz i Karjala Tournament och ett par timmar senare var det dags för Damkronorna att ta sig an samma motståndare. De senaste åren har avståndet mellan länderna minskat betydligt och på senare tid har Schweiz både kommit ikapp och förbi. Något som gjorde dagens match till en riktig utmaning för det svenska laget.

Brynässtjärnornas succé

Efter att ha förlorat mot både Tjeckien och Finland fanns det frågetecken kring den svenska formen men idag visade man prov på ett väldigt fint spel, redan efter sex minuter kunde Wilma Sundin sätta ledningspucken och kort därefter utökade Felizia Wikner-Zienkiewicz till 2-0 i powerplay. Damkronorna hade därmed fått en riktig drömstart på matchen.

I andra perioden fortsatte de svenska spelarna att spela bra och halvvägs in i matchen kunde Wikner-Zienkiewicz utöka ledningen till 3-0, även den här gången i numerärt överläge. Forwarden från Brynäs stod för en riktigt fin insats i dagens match och det gjorde även klubbkamraten Maja Nylén-Persson. En bit in i tredje perioden assisterade hon till Lina Ljungbloms 4-0 och med knappt två minuter kvar att spela skulle 21-åringen spika slutresultatet till 5-0 med sitt första mål i turneringen.

– Vi förlorade mot Finland och Tjeckien men vi är där och tävlar mot dem och det är surt att vi inte lyckas vinna någon av matcherna, men vi visar att vi är på väg framåt och att vi tar steg i varje match, vilket är positivt, säger tvåmålsskytten Wikner-Zienkiewicz till SVT sport.

Sverige – Schweiz: 5-0 (2-0,1-0,2-0)
1-0, Wilma Sundin (Andersson)
2-0, Felizia Wikner-Zienkiewicz (Lundin, Kjellbin)
3-0, Felizia Wikner-Zienkiewicz
4-0, Lina Ljungblom (Nylén-Persson, Jungåker)
5-0, Maja Nylén-Persson (Jungåker, Rask)

Segern gör att Damkronorna lämnar turneringen i Finland med två vinster och två förluster, något som gör att man ligger trea i tabellen. Finland tar hem segern i turneringen efter att ha vunnit samtliga fyra matcher.