Årets upplaga av Junior-VM ser ut att kunna bli en riktig höjdare – men den hade kunnat bli ännu bättre. 

Julen närmar sig med stormsteg och så även en av årets höjdpunkter för alla hockeyälskare, i mellandagarna inleds JVM där juniorkronorna ska vara med och försöka spela hem en medalj. Sverige har anlänt till Kanada och gör det med ett relativt starkt lag på pappret där spelare som William Eklund och inte minst Alexander Holtz bidrar med lite stjärnglans. I mästerskapet kommer en hel rad stjärnor att delta men det är en hel del riktigt duktiga spelare som av en eller annan anledning inte finns med, därför tar VMishockey.se idag en titt på fem stjärnor som missar JVM.

Jamie Drysdale (Kanada)

Kanada är, precis som vanligt, en av de största förhandsfavoriterna och man har flera framtida stjärnor i truppen även det här året. Trots detta hade man faktiskt kunnat vara ännu starkare, flera spelare är helt enkelt för bra för att deras klubbar ska släppa dem till mästerskapet. Ett exempel på detta är Jamie Drysdale, som var med i JVM förra året och som ledde laget till guld året innan. Numera är 19-åringen ordinarie i Anaheim där han ligger tvåa i backarnas poängliga och han hade naturligtvis varit en av JVM:s största stjärnor om NHL-laget valt att släppa honom.

Tim Stützle (Tyskland)

Tyskland åker till Kanada med hopp om att ställa till med en ordentlig skräll men man får göra det utan en av landets största stjärnor. I förra årets upplaga av JVM var Tim Stützle en av mästerskapets främsta spelare, forwarden var dessutom lagkapten och under säsongen slog han igenom stort i Ottawa. Den här säsongen har 19-åringen varit ännu viktigare för sitt NHL-lag och det är ingen skräll att han inte fick åka iväg till juniorlandslaget. Har potential att bli en av Tysklands främsta spelare genom tiderna.

Aatu Räty (Finland)

Vissa spelare verkar vara förföljda av otur och Räty passar in i den kategorin. Den unge forwarden ses som en av Finlands mest talangfulla men de senaste åren har han haft väldigt oflyt, förra vintern missade petades han i sista stund och den här gången är det Coronasmitta i klubblaget som gör att man inte kunnat skicka med Räty till Kanada. 19-åringen har annars gjort en väldigt fin säsong med 14 poäng i den finska högstaligan och imponerande 20 poäng på elva matcher med juniorlandslaget.

Lucas Raymond (Sverige)

Juniorkronorna har tagit sig till Kanada med ett relativt starkt lag på pappret men det är en spelare som saknas. Förra året vara Lucas Raymond en av lagets främsta spelare i JVM och där och då fanns det stora förhoppningar om att han skulle vara med även den här gången, men sedan dess har den unge forwarden gjort succé i Detroit och precis som väntat väljer den klassiska klubben att inte släppa sin guldklimp. 19-åringen har gjort imponerande 28 poäng på de 31 inledande matcherna vilket gör att han toppar NHL:s poängliga för rookies.

Quinton Byfield (Kanada)

Trots att Kanada har en riktigt stark trupp finns det några spelare som förbundskaptenen förmodligen gärna velat ha med även den här gången. Inte minst Quinton Byfield. Den talangfulla centern var en av nyckelspelarna förra säsongen och har många kvalitéer som gör honom värdefull för sitt lag, inte minst fysiken. Den här säsongen har dock inte riktigt gått som 19-åringen hoppats, redan under försäsongen skadade han ena foten och det är först de senaste veckorna som talangen börjat träna för fullt. Hade läget varit annorlunda är de flesta överens om att Byfield skulle vara ordinarie i Los Angeles Kings vid det här laget.

 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här