Hockey-VM har knappt hunnit starta men stöter redan på problem. 

Förra året ställdes mästerskapet in på grund av Coronavirusets framfart men i år har man gjort stora ansträngningar för att kunna spela VM på ett så bra sätt som möjligt. Samtliga spelare och lag kommer att testas var tredje dag men redan innan den första matchen stod det klart att en spelare blivit smittad.

– En spelare i Kazakstan testade positivt och har placerats i isolering som ett resultat av ett positivt testresultat från deras camp som utfördes i Riga. Inga andra positiva fall har rapporterats, skriver tävlingsledningen på internationella hockeyförbundets officiella hemsidan.

Trots att en spelare konstaterats smittad av viruset finns det inga planer på att Kazakstans match mot Lettland under lördagskvällen ska bli inställd.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.