Tre Kronor fortsätter att rada upp segrar i ishockey-VM.

Efter straffsegern mot Finland var det ett inspirerat svensk lag som tog sig an Ungern under torsdagseftermiddagen och det skulle bli en relativt lätt resa mot tre nya poäng. Redan efter knappt två minuters spel tog man ledningen genom Oscar Lindberg och det blev en fingervisning om hur den här matchen skulle se ut. Ungern kom aldrig närmare än en reducering till 1-2 genom Roland Kiss, innan första perioden var över skulle Dennis Everberg utöka ledningen till 1-3 och i andra perioden gjorde man ytterligare tre mål.

I tredje perioden drog Sverige ned på tempot en aning men man skulle ändå få in ett till mål, den gången genom Lucas Raymond som spikade slutresultatet till 1-7 vilket gör att Tre Kronor fortsatt är obesegrade i VM. Noterbart i matchen är att backen Henrik Tömmernes stod för hela fyra assist, samt att Timothy Liljegren noterades för dubbla assist i sin första landskamp vilket gav honom en drömstart på turneringen.

– Jag fick inte jättemycket sömn inatt, men försökte spela enkelt och jobba mig in i matchen och tycker det gick helt okej så det är kul att vara igång. Vi har ledigt imorgon så ville få igång benen och lungorna så man kommer in i turneringen, säger backen till SVT efter slutsignalen.