Tre Kronor får förstärkning inför dagens match mot Schweiz.

Efter torsdagens förlust mot Tjeckien fortsätter Beijer Hockey Games och i dagens match står Schweiz för motståndet. Under gårdagen kom det glädjande beskedet att Tre Kronor får förstärkning av Oliver Ekman-Larsson och Rasmus Asplund, sedan tidigare stod det klart att duon tackat ja till VM och nu är de alltså spelklara redan till helgens matcher. Vilket innebär att Sverige kan använda sin VM-kapten från 2019 redan mot Schweiz.

– Oliver har varit med förut, han har vunnit VM-guld med oss och jag tror att han gör sin sjunde VM-turnering, så han har rutin. Spelskicklig, väldigt, väldigt bra tvåvägsback. Kan både spela powerplay och döda utvisningar, så han är användbar för oss, sa förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT efter matchen mot Tjeckien.

Succéspelarens debut närmar sig

För Oliver Ekman-Larsson är det långt ifrån ovanligt att ansluta till Tre Kronor inför ett VM, den rutinerade backen har redan hunnit vara med i sex världsmästerskap där debuten skedde för tolv år sedan. För Rasmus Asplund är det här dock en betydligt nyare erfarenhet, 24-åringen har visserligen varit med i landslaget tidigare men närmar sig nu sin VM-debut på seniornivå. Detta efter att ha gjort succé i NHL-laget Buffalo, de två senaste säsongerna resulterade i 29 respektive 28 matcher i världens bästa liga men den här vintern har forwarden varit ordinarie och bara sju spelare kom före honom i den interna poängligan.

Dagens match börjar 16:00 och kan ses på SVT. 

MER OM BEIJER HOCKEY GAMES: Förlust för Tre Kronor i premiären  

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.