Småkronorna ställer in siktet på revansch när det är dags för säsongens höjdpunkt.

Damernas VM i USA är igång och det är startskottet för en väldigt intensiv vår där det kommer spelas fler mästerskap. I slutet av april inleds herrarnas U18-VM och under gårdagen presenterade Småkronorna sin trupp till mästerskapet, som spelas i Finland.

– Det har varit inspirerande att följa den spännande utvecklingen hos spelarna, som har klarat av att hantera den internationella scenen på ett mycket bra sätt. Under den gångna säsongen har gruppen tagit steg i rätt riktning, även under den resultatmässigt tunga turneringen i Kanada i december, då vi fick med oss bitar som fysiskt spel och mental styrka. Under säsongen har vi tio segrar på tolv landskamper mot 06:or, och vi fick avsluta med ett bra genrep i Plymouth i februari, säger förbundskaptenen Johan Rosén till förbundets hemsida.

Småkronorna reser österut med relativt höga förväntningar på sig efter att ha tagit sig till final de två senaste åren. 2022 blev det som bekant guld medan man förra året föll i finalen mot USA. Nu är siktet inställt på revansch och man åker till Finland med en högintressant trupp som kryllar av talangfulla spelare.

Tre intressanta spelare i truppen

  1. Alexander Zetterberg (forward)
    Småkronorna åker till Finland med ett starkt lag på pappret där flertalet spelare får räknas som stora talanger med en hög potential. Inte minst Zetterberg som kommer från en stark säsong där han öst in poäng i Örebros J20-lag och han är dessutom den spelaren som imponerat mest i Småkronorna, bland annat genom att göra 18 mål på 19 matcher. Här har vi en stor talang som kommer ha många blickar riktade mot sig under VM.
  2. Leo Sahlin Wallenius (back)
    De senaste åren har Sverige varit väldigt bra på att få fram spelskickliga backar och Wallenius ser ut att bli ytterligare ett exempel på det. 17-åringen har tagit stora steg under säsongen och snart börjar det bli svårt för Växjö att inte plocka upp honom till klubbens A-lag. Har även imponerat i Småkronorna den här vintern och spås av många väljas relativt tidigt i sommarens NHL-draft.
  3. Herman Liv (målvakt)
    På pappret är det en ganska öppen kamp mellan truppens tre målvakter men det finns ändå en hel del som talar för att Liv kommer få förtroendet från start. Den lovande burväktaren visade upp sig redan i Hlinka Gretzky cup under sensommaren och har sedan dess gått från klarhet till klarhet, inte minst under juniorligans slutspel. Här har vi en målvakt med hög potential och som har hockeyn i blodet.

 

HÄR ÄR SMÅKRONORNAS TRUPP TILL U18-VM

Målvakter

Love Härenstam – Luleå
Herman Liv – Örebro
Hugo Laring – Frölunda

Backar 

Gabriel Eliasson – HV71
Nikodemus Wernquist – Västerås
Leo Sahlin Wallenius – Växjö
Viggo Gustafsson – HV71
Alfons Freij – Växjö
Felix Öhrqvist – Linköping
Karl Annborn – HV71
Jack Bodin – Örebro

Forwards

Lucas Pettersson – Modo
Alexander Zetterberg – Örebro
Melvin Fernström – Frölunda
Jakob Ihs Wozniak – Luleå
Valter Lindberg – Skellefteå
Karl Sterner – Frölunda
Jack Berglund – Färjestad
Adam Hesselvall – Södertälje
Viggo Nordlund – Skellefteå
Hugo Orrsten – Örebro
Victor Eklund – Djurgården
Måns Toresson – Frölunda
Linus Eriksson – Djurgården

U18-VM spelas 25:e april – 5:e maj och äger rum i finländska Espoo och Vantaa. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här