Ett nytt land har gett sig in i jakten på att arrangera Ishockey-VM 2021 efter den bekräftade flytten från Belarus. Samtidigt talar mer och mer för att mästerskapet kommer att spelas utan publik. 
–För närvarande planerar vi att spela utan åskådare, säger IIHF-presidenten René Fasel till Match TV.

Ishockey-VM 2021 är nu officiellt flyttat från Belarus inför vårens mästerskap. Det finns dock ett stort frågetecken för vem som kommer att arrangera mästerskapet ihop med Lettland med så kort varsel.

Tidigare har Danmark (Herning) och Slovakien (Bratislava) anmält sitt intresse till det internationella ishockeyförbundet.

Nu ger sig nästa land in i jakten på VM. Det är grannlandet Litauen som anmält att de är intresserade av att arrangera mästerskapet ihop med Lettland.

– För närvarande håller vi på att beräkna hur mycket det kommer att kosta att organisera turneringen. Vi överväger alternativ för matcher med publik och för matcher med tomma läktare. Troligtvis kommer det att vara utan åskådare, säger Litauens utbildnings-, vetenskaps- och idrottsminister Jurgita Siugzdiniene till nyhetsbyrån TASS.

Lettland säger sig ha VM-mässiga arenor redo för mästerskapet. I Kaunas finns en arena som rymmer 12 000 och en timme och 20 minuters bilresa bort ligger Vilnius, där en arena för 9000 åskådare finns.

Samtidigt talar mer och mer för att mästerskapet kommer att spelas utan publik i vår. Detta på grund av den smittspridning covid-19 utgör i världen just nu.

– Vi får se vad som kommer att hända i maj. Jag vet inte ännu. För närvarande är det mycket svårt att föreställa sig (publik). För närvarande planerar vi att spela utan åskådare, säger IIHF-presidenten René Fasel till Match TV.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Journalist Mattias är en journalist med inriktning på ishockey som har flera års erfarenhet av bevakning och journalistik inom sporten. På uppdrag från Hockeynews.se som är en av Sveriges största webbtidningar inom ishockey så har han skrivit många läsvärda artiklar och reportage. Mattias har bevakade dessutom den senaste upplagan av Ishockey-VM på plats där han intervjuade spelare och supportrar. Kontakt: [email protected]