Det bjöds på dramatik när Tjeckien skulle få sin finalmotståndare.

Kanada klev in i semifinalen som stora favoriter men det var Schweiz som inledde matchen bäst, under första perioden skapade man många bra chanser och efter ungefär femton minuters spel kunde Kevin Fiala sätta ledningspucken i numerärt överläge. Med knappt tre minuter kvar av perioden drog Kanada på sig sin tredje utvisning och i det efterföljande powerplayspelet kunde Nino Niederreiter utöka till 2-0. Nu var den regerande mästaren satt under stor press.

I andra perioden höjde sig Kanada ett snäpp, man började skapa fler chanser och tillslut skulle det även resultera i mål när Brandon Tanev kunde få in den viktiga reduceringspucken som gjorde att man fortfarande hade chansen att ta sig vidare till final. En stor del av den tredje perioden präglades av Kanadas jakt på kvittering men de schweiziska spelarna kämpade för varandra och försvarade sin ledning på ett imponerande sätt.

Ett sanslöst drama – Schweiz till final

Drömmen om en final växte sig starkare och starkare men med lite drygt tre minuter kvar att spela drog man på sig en utvisning vilket gav Kanada chansen att spela med en man mer på isen och i det efterföljande powerplayspelet kunde lagkaptenen John Tavares få in kvitteringspucken som tvingade fram en förlängning. Väl där drog Kanada på sig en onödig utvisning men Schweiz lyckades inte ta tillvara på chansen, istället fick matchen avgöras på straffar där Leonardo Genoni blev stor matchvinnare vilket tar Schweiz vidare till VM-final mot Tjeckien. För Kanada väntar en match om bronset mot Tre Kronor.

Kanada – Schweiz: 2-3 (0-2,1-0,1-0,0-0,0-1)
0-1 Kevin Fiala (Loeffel, Andrighetto)
0-2 Nino Niederreiter (Josi, Fiala)
1-2 Brandon Tanev (Zellweger, Dubois)
2-2 John Tavares (Bedard, Power)
2-3 Sven Andrighetto (GWS)
Skott: 44-31 (8-17,13-6,20-4,3-4)
Utvisningsminuter: 12-10