En av Tjeckiens främsta spelare återvänder till världens bästa hockeyliga. 

Efter att ha spenderat femton säsonger i Boston Bruins aviserade David Krejci förra sommaren att det var dags att ta sig tillbaka till rötterna, tiden i NHL var över och ett nytt äventyr hemma i Tjeckien stod på tur. Den meriterade forwarden lämnade ett stort tomrum efter sig och gjorde sedan bra ifrån sig hemma i HC Olomouc där det bland annat blev 23 mål den gångna säsongen.

Efter succén – tillbaka i NHL

Efter att ha varit en av den tjeckiska ligans främsta spelare tog Krejci plats i OS-truppen, där föll man dock redan i playoff mot Schweiz och besvikelsen var stor. Den personliga revanschen kom några månader senare när Tjeckien bjöd på ett bra spel och 36-åringens tolv poäng bidrog starkt till att landet kunde ta en efterlängtad medalj efter att ha besegrat USA med hela 8-4 i bronsmatchen.

Succén under VM väckte uppmärksamhet men det mesta talade ändå för att han skulle stanna hemma i Tjeckien ytterligare en säsong. Under gårdagen kom dock det överraskande beskedet – Krejci är tillbaka i NHL och Boston Bruins.

Den tjeckiska landslagsstjärnan är en av Bostons främsta spelare i modern tid och flytten tillbaka till klubben kan göra det möjligt att nå en milstolpe. Efter säsongen 20/21 hade forwarden nämligen noterats för 962 matcher i NHL och nu kan han bli den tolfte tjeckiska spelare att göra tusen matcher i världens bästa liga. Återkomsten till Boston gör dessutom att Krejci åter blir lagkamrat med David Pastrnak som han bildade en vass duo med under VM. Sedan tidigare har de spelat totalt sju säsonger tillsammans i Boston och förutom vårens VM har de även varit med i VM 2018 då Tjeckien åkte ut i kvartsfinalen mot USA.

FAKTA: David Krejci
Ålder: 36 år
Längd/Vikt: 183cm/85kg
Position: forward
Moderklubb: HC Olomouc
Statistik säsongen 21/22: 56 matcher, 51 poäng (23+28), 28 utvisningsminuter (Tjeckiska ligan)
4 matcher, 4 poäng (1+3), 0 utvisningsminuter (OS)
10 matcher, 12 poäng (3+9), 4 utvisningsminuter (VM)
Meriter: Stanley Cup-mästare, 2 VM-brons

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här