Schweiz ställer upp med ett starkt lag när de bjuder in till Swiss Ice Hockey Games. 

Karjala Tournament i Finland blev startskottet på hockeysäsongen för landslagen i Europa men innan jul ska man hinna spela ytterligare en turnering, den här veckan bjuder Schweiz in till Swiss Ice Hockey Games och nu vet vi hur värdlandet kommer ställa upp. I truppen finns flertalet rutinerade spelare som varit med i både OS och VM, samt flera som testat vingarna borta i NHL.

Det som gör Swiss Ice Hockey Games speciellt är att man tagit över stafettpinnen från Ryssland, som tidigare varit med i Euro Hockey Tour. Invasionen i Ukraina gjorde att det internationella ishockeyförbundet kastade ut Ryssland ur tävlingssammanhang vilket i sin tur gjorde att Schweiz får chansen att hålla i en turnering med fyra av Europas främsta landslag.

– Tillsammans med de lokala arrangörerna i Fribourg vill vi arrangera ett bra evenemang. Med stöd av våra fans, som kommer att säkerställa en ishockeyfestival, vill vi ge ett visitkort och presentera vår ishockey från den bästa sidan, säger Lars Weibel, sportchef vid det schweiziska ishockeyförbundet, till förbundets hemsida.

Storklubben dominerar

Noterbart är att samtliga spelare i truppen håller till i den inhemska ligan och att nio stycken var med tidigare under säsongen då landslaget deltog i Karjala Tournament. Precis som vanligt dominerar storklubben ZSC Lions, som i folkmun mest bara kallas för Zürich, som har fem spelare i truppen. Bland dessa hittar vi backen Dean Kukan som tidigt flyttade till Sverige där det bland annat blev spel i Luleå men som även gjort drygt 150 matcher i NHL, varav 41 så sent som förra säsongen. Vid vårens VM stod 29-åringen för sin hittills bästa personliga prestation med landslaget då det blev sex poäng på åtta matcher, men redan 2018 var han med och nådde final.

Från Zürich finner vi även Sven Andrighetto som gjorde succé i sitt första VM 2016 och som numera är en av landslagets nyckelspelare. Förra vintern blev det tre poäng på fem matcher under de olympiska spelen och den här säsongen har 29-åringen noterats för 21 poäng på 27 matcher i den Schweiziska ligan. Andrighetto är utan tvekan en spelare som måste prestera på en hög nivå för att Schweis ska bli att räkna med i hemmaturneringen.

HELA SCHWEIZ TRUPP TILL SWISS ICE HOCKEY GAMES

Målvakter

Gauthier Descloux, Genève-Servette HC
Connor Hughes, Fribourg-Gottéron
Ludovic Waeber, ZSC Lions

Backar

Lukas Frick, Lausanne HC
Dean Kukan, ZSC Lions
Simon Le Coultre, Genève-Servette HC
Romain Loeffel, SC Bern
Christian Marti, ZSC Lions
Mirco Müller, HC Lugano
Dominik Egli, HC Davos
Michael Fora, HC Davos

Forwards

Sven Andrighetto, ZSC Lions
Christoph Bertschy, Fribourg-Gottéron
Enzo Corvi, HC Davos
Jason Fuchs, Lausanne HC
Fabrice Herzog, EV Zug
Marco Miranda, Genève-Servette HC
Killian Mottet, Fribourg-Gottéron
Willy Riedi, ZSC Lions
Noah Rod, Genève-Servette HC
Tristan Scherwey, SC Bern
Calvin Thürkauf, HC Lugano
Tyler Moy, SCRJ Lakers
Vincent Praplan, Genève-Servette HC
Damien Riat, Lausanne HC

Schweiz matcher i Swiss Ice Hockey Games

15 december
Schweiz – Sverige (20:15)
17 december
Schweiz – Tjeckien (20:15)
18 december
Schweiz – Finland (13:00)

Mer om Swiss Ice Hockey Games: Så ser Tre Kronors trupp ut 
Så ställer Finland upp i turneringen 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här