IIHF håller på att utreda om Hockey-VM 2021 verkligen ska spelas i Belarus. Nu vill en svensk politiker stoppa landet från att arrangera mästerskapet.
– Internationella hockeyförbundet måste sätta ner foten, säger centerpartisten Karin Ernlund till Expressen.se

Ishockey-VM 2021 planeras fortsatt att arrangeras av Lettland och Belarus i mitten av maj. I förra veckan kom beskedet att IIHF utreder om mästerskapet verkligen kan arrangeras i Belarus, med tanke på den senaste tidens händelser i landet.

Lettland har tidigare gått ut och sagt att man inte tänker arrangera mästerskapet ihop med Belarus.

”Givet situationen i Belarus så har vi beslutat att inleda samtal med Internationella ishockeyförbundet om att flytta nästa års ishockey-VM från Minsk (Belarus huvudstad) till ett annat land medan Riga (Lettlands huvudstad) får vara kvar som värd”, sa Lettlands premiärminister Krisjanis Karins i ett uttalande för en tid sedan.

Nu ställer sig även svenska politiker frågandes till att Hockey-VM ska få arrangeras i landet.

– IIHF borde dra sitt strå till stacken och tillmötesgå Lettland, menar centerpartisten Karin Ernlund i ett uttalande till Expressen.

Karin Ernlund, idrottsborgarråd i Stockholm menar att fler bör säga i från och stå upp för sin åsikt.

– Det är nu omvärlden har chansen att påverka den demokratiska utvecklingen i Belarus och sätta punkt för Lukasjenkos styre, säger hon till tidningen.

IIHF väntas meddela ett resultat från utredningen om en dryg vecka.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Journalist Mattias är en journalist med inriktning på ishockey som har flera års erfarenhet av bevakning och journalistik inom sporten. På uppdrag från Hockeynews.se som är en av Sveriges största webbtidningar inom ishockey så har han skrivit många läsvärda artiklar och reportage. Mattias har bevakade dessutom den senaste upplagan av Ishockey-VM på plats där han intervjuade spelare och supportrar. Kontakt: [email protected]

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här