Idag fortsätter Småkronornas äventyr i U18-VM. 

Efter en tung förlust i premiären mot Kanada stod Småkronorna för en övertygande insats under gårdagen då Kazakstan besegrades. Ett tidigt underläge vändes till seger med hela 7-1 i en match där målvakten Love Härenstam fick upprättelse mellan stolparna samtidigt som han även noterades för en assist. Idag är det dags för den tredje gruppspelsmatchen då Tjeckien står för motståndet.

Så ställde Småkronorna upp mot Kazakstan.

Målvakt
Love Härenstam (Herman Liv)
Förstafemma
Leo Sahlin Wallenius – Gabriel Eliasson
Melvin Fernström – Lucas Pettersson – Alexander Zetterberg
Andrafemma
Felix Öhrqvist – Alfons Freij
Jakob Ihs Wozniak – Linus Eriksson – Victor Eklund
Tredjefemma
Karl Annborn – Viggo Gustafsson
Adam Hesselvall – Jack Berglund – Viggo Nordlund
Fjärdekedja
Karl Sterner – Hugo Orrsten – Måns Toresson
Sjundeback
Nikodemus Wernquist
13:e forward
Valter Lindberg

Motståndarkollen

Efter en på pappret lätt match som blev en seger med stor marginal väntar åter ett lite tuffare motstånd i form av Tjeckien, som inlett gruppspelet på ett relativt väntat sätt. I torsdagens premiär blev det seger med komfortabla 3-0 efter att Maximilian Curran inlett målskyttet och sedan även noterats för en assist. Schweiz skapade en del bra lägen men Jakub Milota stod för en fin insats i den tjeckiska kassen men det skulle gå tyngre i mötet mot Kanada där det blev förlust med 0-6 efter att 18-åringen släppt in fyra mål redan i första perioden.

Tjeckien har tagit sig till Finland med en trupp där merparten av spelarna håller till på hemmaplan men hela åtta spelare har tagit steget över till någon av de nordamerikanska juniorligorna och tre spelare har spenderat säsongen på svensk mark, däribland lagkaptenen Adam Hlinský som håller till i HV71:s äldsta juniorlag.

Tjeckien har ingen utpräglad stjärna i sin trupp men det finns utan tvekan spelare att hålla ögonen på, inte minst backen Jakub Fibigr som imponerat i OHL den här säsongen och det finns även potential i Adam Jecho som gjort 23 mål i WHL under vintern. Man får dessvärre klara sig utan Adam Jiricek, supertalangen som mycket väl kan väljas bland de 20 främsta i sommarens draft skadade sig tidigt i Junior-VM och missar resten av säsongen.

Matchen börjar 14:00 och sänds på SVT play. 

 

DAGENS MATCHER I U18-VM

Slovakien – Finland (13:00)
Sverige – Tjeckien (14:00)
USA – Lettland (17:00)
Kanada – Schweiz (18:00)

MER OM U18-VM: Seger för Småkronorna mot Kazakstan 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här