Det blev en målrik match när Sverige försökte spela hem bronset i JVM.

Efter förlusten mot Tjeckien i semifinalen var Sverige förmodligen lite slitna men det var även USA, vilket gjorde bronsmatchen till en öppen tillställning där koncentrationen i försvarsspelet var långt ifrån perfekt. I första perioden kunde USA ta ledningen men efter pausvilan svängde spelet fram och tillbaka, totalt fick publiken se hela nio mål fördelat över tjugo minuter vilket gjorde att ställningen var 5-5 inför den avslutande perioden.

Väl där höjdes spänningen till nya nivåer och när Noah Östlund satte 6-5 var bronset nära, sedan svarade USA med dubbla mål men i slutminuten kunde Fabian Bystedt kvittera till 7-7. I förlängningen klev Chaz Lucius fram och med sitt tredje mål för kvällen säkrade han bronset till USA medan Sverige får lämna mästerskapet med förlängningsförluster i både semi och bronsmatch. Mer om matchen finns att läsa HÄR och nedan kan ni se samtliga mål från målfesten i Halifax.