Inför USA – Tyskland i Hockey-VM

Tänker man på USA och Tyskland så kommer det upp minnen som inte direkt har med sport att göra, men idag står sporten i fokus när länderna ska göra om upp en bronsmedalj i Hockey-VM. Båda lagen har stundtals imponerat hittills i turneringen, främst i gruppspelet men även under slutspelet. I kvartsfinalen stod exempelvis USA för en mer eller mindre perfekt insats när Slovakien besegrades med 6-1. I samma runda vann Tyskland mot Schweiz på straffar, även det efter en väldigt bra prestation.

I semifinalerna tog det dock slut för det starka tyska laget, de hade problem att låsa upp Finlands täta defensiv och fick se sig besegrade med 1-2. Några timmar senare föll USA tungt med 2-4 i rivalmötet med Kanada.

– Det har varit några långa veckor och vi ville ha den här (segern), men vi lyckades inte. Vi måste förstå att vi kan vara upprörda efter det här, men vi måste omgruppera. Vi har varit här för länge, offrat för mycket. Killar spelar mycket igenom. Vi har skador. Killar har gått ner som inte kan spela. En medalj är en enorm sak, så vi måste se till att vi är redo, sa Brian Boyle till IIHF.com efter matchen mot Kanada.

TV-kanal & tid

Matchen startar 14:15 och sänds på SVT1, försnacket inleds 14:00.

Odds inför matchen

Både USA och Tyskland har bjudit på bra insatser i VM men rent traditionellt är nordamerikanerna strået vassare och det verkar spelbolagen också tycka. Snabbare.com erbjuder därför låga 1.76 vid seger för USA medan vinst för Tyskland skulle ge 3.75 gånger pengarna.

Tidigare möten mellan lagen

Senast lagen möttes var så sent som i måndags, då blev det en riktig tät match som USA tillslut vann med 2-0 efter att Jason Robertson och Colin Blackwell gjort varsitt mål.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här