Damkronorna har fått en bra start på säsongen. 

Samtidigt som Tre Kronor tvingades konstatera att säsongen inte alls börjat på ett önskvärt sätt, har Damkronorna börjat se ljuset i tunneln. Under sensommaren gick det tungt med tre förluster på fyra matcher men under gårdagen kom vändningen. Den här veckan spelar man tre landskamper mot Schweiz och i det första mötet bjöds det på både spänning och fina mål. Sverige tog ledningen efter sju minuters spel genom Lina Ljungblom men sedan dröjde det inte länge innan Schweiz kunde kvittera när Mara Frey lyckades överlista Ida Blom i det svenska målet.

Innan perioden var över skulle dock Damkronorna återta ledningen när Sara Hjalmarsson var på rätt plats vid rätt tidpunkt och precis som vid matchens första mål fanns supertalangen Hilda Svensson med i förarbetet. I andra perioden var det mer kamp än skönspel men spänningen höjdes en bit in i tredje akten när Alina Marti kunde kvittera i boxplay. Det målet skulle kunna ha en negativ effekt för de svenska spelarna men knappt en minut efter kvitteringen kunde Mira Jungåker sätta det viktiga 2-3 målet i powerplay och innan domaren blåste av matchen för sista gången skulle Hilda Svensson spika slutresultatet till 2-4.

Damkronorna inleder därmed lägret i Schweiz med en seger men redan ikväll får de rödvita chansen till revansch.

MATCHFAKTA
Schweiz – Sverige: 2-4 (1-2,0-0,1-2)
0-1 Lina Ljungblom (Hjalmarsson, H.Svensson)
1-1 Mara Frey
1-2 Sara Hjalmarsson (H.Svensson)
2-2 Alina Marti
2-3 Mira Jungåker (Kjellbin)
2-4 Hilda Svensson (Wikner-Zienkiewicz)

Kvällens match startar 18:30 och sänds HÄR

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här