I natt ska Juniorkronornas väg till slutspelet avgöras.

Inatt är det dags för Sveriges gruppspel att avgöras och i den avslutande matchen står Tyskland för motståndet. Juniorkronorna har inlett turneringen med att vinna premiären mot Schweiz med 3-2 innan Österrike fick se sig besegrat med klara siffror, den matchen vann blågult med hela 6-0 efter att lagkaptenen Emil Andrae gjort två av lagets mål.

Viktig match för vägen till slutspel

Efter att ha förlorat nattens match mot USA (2-3) blir den kommande nattens möte mot Tyskland avgörande för Juniorkronornas fortsatta äventyr i turneringen. Oavsett om det blir vinst eller förlust tar man sig vidare till kvartsfinal, men det kan bli stor skillnad på vilket lag man får ta sig an längre fram. Lyckas Sverige vinna matchen väntar Lettland i kvartsfinal men förlorar man blir det antingen Finland eller Kanada som står för motståndet. Något som vore en betydligt större utmaning.

Motståndarkollen

Precis som för Sverige handlade en hel del av förhandssnacket om vilka spelare som inte kunde (eller ville) förstärka det tyska laget inför turneringen. De hade kunnat åka till Kanada med ett riktigt drömlag men får istället förlita sig på en trupp som inte håller tillräckligt bra klass för att kunna utmana de allra främsta nationerna. Något som visat sig hittills i gruppspelet där man förlorade premiären mot USA med 1-5.

I de två efterföljande matcherna har man däremot lyckats lite bättre, först genom att besegra Österrike med 4-2 innan grannen Schweiz fick se sig slaget med uddamålet efter att Haakon Hanelt gjort det avgörande målet. I avsaknad av de tyska NHL-stjärnorna är det Alexander Blank som fått kliva fram, forwarden stod för tre mål mot Österrike och med sina totalt fyra poäng toppar han den interna poängligan.

STATISTIK INFÖR MATCHEN 

Gjorda mål
Sverige – 11
Tyskland – 8

Insläppta mål
Sverige – 5
Tyskland – 9

Powerplay
Sverige – 44.44%
Tyskland – 25.00%

Boxplay 
Sverige – 88.89%
Tyskland – 80.00%

Poängkungen
Sverige – Emil Andrae, 5 poäng
Tyskland – Alexander Blank, 4 poäng

Busen
Sverige – Theodor Niederbach, 29 utvisningsminuter
Tyskland – Bennet Rossmy, 27 utvisningsminuter

Nattens match börjar klockan 04:00 och kan ses på TV6 och Viaplay. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här