Mycket stod på spel när Tre Kronor mötte Ryssland under måndagskvällen. 

Dramatik när Ryssland fällde Sverige – VM över för Tre Kronor 

Det har inte undgått någon att kvällens möte med Ryssland var av extra vikt, seger var allt som gällde för att Sverige fortfarande skulle ha chansen att nå kvartsfinal. Efter en ganska jämn inledning på matchen kunde Jesper Frödén ge Tre Kronor ledningen och det var en ledning som skulle stå sig hela första perioden.

Ryssland såg stundtals en aning loja ut, i andra perioden hade laget siktet inställt på att få en kvittering men man skapade inte så många heta lägen och när väl chansen fanns var Adam Reideborn en stabil sista utpost.

Även i tredje perioden hade Sverige ganska bra kontroll på läget men det skulle komma att ändra, inom loppet av tolv sekunder kunde Ryssland både kvittera och sedan ta ledningen när Alexander Barabanov kunde ta hand om en retur och sätta sitt fjärde mål i turneringen.

I samma stund som Ryssland tog ledningen hade luften kunnat gå ur de svenska spelarna, men knappt tre minuter senare stod Victor Olofsson för en fin uppåkning som avslutades med ett välplacerat skott som överlistade Alexander Samsonov i det ryska målet. I slutsekunderna hade Sverige ett fint läge när en rysk skridsko styrde pucken strax ovanför ribban men marginalerna var på fel sida.

Efter en stundtals avvaktande och chansfattig förlängning, där Ryssland hade de hetaste lägena, fick matchen avgöras på straffar och där följdes lagen åt fram till det att Marcus Sörensen missade innan Vladimir Tarasenko lyckades överlista Reideborn i det svenska målet. Ryssland vinner därmed matchen och för svensk del innebär förlusten att chansen till kvartsfinal är borta.

Resultat och statistik

Resultat: 3-2 (0-1,0-0,2-0,0-0,1-0)
Skott: 26-30
Räddningar: 28-24
Utvisningsminuter: 10-4

Texten uppdateras med highlights inom kort. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.