Det har under en tid diskuterats flitigt om Kina bör delta i Ishockey vid Olympiska spelen 2022. Om Kina skulle uteslutes så är det första gången någonsin som värden för OS inte får delta.

Luc Tardif, IIHF, meddelade för en dryg månad sedan att Kina kan uteslutas från Ishockey-OS av orsaken “sportslig standard”. Han utvecklade senare sitt resonemang genom att säga att en ishockeymatch där ett lag vinner med stora siffror varken är bra för Kina eller för ishockeyn som sport.

Norge kan överta platsen i Ishockey-OS

Om IIHF beslutar sig för att Kina skall uteslutas från turneringen så kan det innebära att Norge, som är rankade 11 i världen, får ta över Kinas plats. Huruvida om så blir fallet eller inte kommer troligen att beslutas senare under veckan då IIHF har ett styrelsemöte. Källor uppger att Kina-frågan troligen är ett ämne som kommer vara på agendan och att ett beslut därefter väntas ta i frågan.

Olympiska spelen i Ishockey 2022 börjar den 4:e Februari.

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Ansvarig utgivare / Chefredaktör Simon är chefredaktör och ansvarig utgivare på VMishockey.se. Han har en gedigen bakgrund från olika webbtidningar där han varit med och bevakat flertalet stora sportevenemang genom åren. Telefon: 0708178563