Det blev svensk prägel på mötet mellan Belarus och Slovakien.

Leksandsduo i fokus

Trots att det var Belarus som mötte Slovakien så var det två spelare med anknytning till en svensk klubb som stod i fokus under fredagskvällen. Slovakien inledde matchen på ett väldigt bra sätt och tog tidigt ledningen, redan efter nio minuters spel utökades den till 0-2 genom Peter Cehlarik (den gångna säsongen i Leksand) och man skulle även hinna göra ytterligare ett mål innan perioden var till ända.

Belarus stod egentligen för en ganska bra match och i tredje perioden höjde man sig ytterligare ett snäpp men efter fem minuters spel satte Marek Hrivik 0-4 och precis som Cehlarik har han spenderat vintern uppe i Dalarna. Belarus skulle visserligen få till två reduceringar som skapade en smula spänning men med 45 sekunder kvar att spela spikade Cehlarik slutresultatet till 2-5.