Det bjöds på en hel del spänning när Storbritannien och Danmark skulle göra upp om viktiga poäng. 

Danmark ett steg närmare kvartsfinal

Med tanke på hur mästerskapet inletts räknades Danmark som stora favoriter inför eftermiddagens möte mot Storbritannien men det skulle visa sig bli en tuff utmaning. Britterna tog ledningen genom Ben O’connor redan efter knappt tre minuters spel och överlag stod laget för en väldigt bra första period. Danmark skulle dock lyckas vända på den berömda steken och få till både kvittering och ledningsmål (genom Nicklas Jensen) innan perioden var över.

Efter en mållös andra period och en ganska händelsefattig inledning på den tredje såg Danmark ut att gå mot seger, men med knappt fyra minuter kvar av ordinarie speltid kunde Storbritannien kvittera genom Mike Hammond. Målet tvingade fram en förlängning och väl där kunde Danmark säkra segern när backen Markus Lauridsen, till vardags i Malmö, prickade in sitt första mål i mästerskapet.

Segern gör att Danmark går förbi Belarus och är ny fyra i grupp A, samtidigt gör den här matchen att Storbritannien lämnar över sistaplatsen till Sverige.

Matchstatistik

Resultat: 2-3 (efter förlängning)
Skott: 23-32
Räddningar: 29-21
Utvisningsminuter: 12-6

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.