Montréal sitter i en tuff sits inför match tre i finalserien mot Tampa Bay. Nu måste lagets största stjärna kliva fram. 

Inför säsongen var det få som trodde att Montréal Canadiens skulle ha något med titelstriden att göra, den anrika klubben hade trots allt missat slutspel tre av de fem senaste åren och har inte vunnit Stanley Cup sedan 1993. Kanske var det den minskande pressen som gjorde att laget höjde sig ett par snäpp extra, för under slutspelet imponerade många av spelarna och plötsligt stod man inför en ny final. Mycket tack vare en ifrågasatt stjärna.

Spolar vi tillbaka bandet ungefär sex år så stod målvakten Carey Price på toppen av sin karriär, kanadensaren hade hjälpt sitt land till OS-guld 2014 och följde sedan upp det med att bli utsedd till NHL:s främsta målvakt säsongen 14/15. Sedan dess har den meriterade målvakten fortsatt att spela bra, men trots det har det funnits många som frågat sig om han sett sina bästa dagar. Det har ju faktiskt gått ganska tungt för laget och kanske var det hans fel?

Den här säsongen inleddes långt ifrån bra och det blev bara 25 matcher i grundserien men när slutspelet tog fart har Price höjt sig, många tycker att 33-åringen varit ligans bästa den senaste tiden och han lyftes fram som nyckelspelaren nummer ett inför finalserien mot Tampa Bay. Två matcher senare ligger laget under med just 0-2 i matcher och rapporterna från Kanada gör gällande att Price varit långt ifrån den spelare som tog Canadiens till final.  Lagkamraten Eric Staal verkar däremot, trots det dystra utgångsläget, tro att chansen till seger fortfarande finns.

– Koncentrationsnivån kommer att vara nödvändig under match nummer tre, och vi kommer att göra allt för att ha den energi som krävs för att uppnå seger. Vi gillar att spela i Montreal. Vi älskar atmosfären i Bell Center. Tyvärr tror jag att det kommer att finnas mycket fler människor utanför arenan än inuti (på grund av Covid-19, reds anm), vilket kommer att vara lite annorlunda, säger Staal på en presskonferens inför matchen.

Match tre i finalserien spelas natten till lördag, med start 02:00 svensk tid. 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.