Några av landets mest lovande spelare försvarar de svenska färgerna i säsongens första turnering. 

Nu är vi inne i augusti månad vilket innebär att säsongen så sakteliga börjar dra igång och under de senaste dagarna har Småkronorna fått chansen att visa upp sig mot bra motstånd. Nere i Tjeckien spelas traditionsenligt Hlinka Gretzky cup där Sverige är ett av totalt åtta lag som vässar formen innan det är dags för spelarna att bege sig hem och dra igång säsongen med sina respektive klubblag.

Småkronorna inledde gruppspelet på ett lovande sätt genom att besegra Tyskland med hela 11-1 i en match där Melvin Fernström (bilden) och Viktor Olofsson stod för två mål vardera. I övrigt är det noterbart att Herman Liv fick förtroendet i det svenska målet samt att Alexander Zetterberg stod för ett mål och spelade fram till ytterligare tre.

Upp som en sol – ned som en pannkaka

Efter premiären fanns det ett stort självförtroende i det svenska laget men redan dagen efter skulle det gå betydligt tyngre. I mötet mot USA fanns förhoppningar om en ny fin insats och det kändes lovande när Alexander Zetterberg kvitterade till 1-1 en bit in i första perioden men sedan gick det utför och redan fyra minuter in i den tredje perioden kunde amerikanen William Zellers spika slutresultatet till 6-1. Småkronorna föll därmed tungt men lyckades resa på sig i den avslutande gruppspelsmatchen där Tjeckien besegrades med 4-2.

Trots segern räckte det bara till en tredjeplats i gruppspelet vilket gör att Småkronorna missade semifinal och nu får man istället sikta in sig på dagens match mot Schweiz där segraren slutar femma i turneringen. Istället blev det USA och Tjeckien som gick vidare från Sveriges grupp medan Finland och Kanada säkrade varsin semifinalplats i grupp B. Noterbart att det bara var målskillnad som gjorde att Finland slutade tvåa och inte trea i gruppen, detta efter att man förlorat med 1-3 mot Schweiz.

Småkronornas interna poängliga 

 1. Alexander Zetterberg, 6 poäng
 2. Melvin Fernström, 5 poäng
 3. Lucas Pettersson, 4 poäng
  Leo Sahlin Wallenius, 4 poäng
 4. Viggo Nordlund, 3 poäng
  Viktor Olofsson, 3 poäng
  Hugo Zetterlund, 3 poäng
  Victor Eklund, 3 poäng
  Alfons Freij, 3 poäng

Målvaktens formbesked

Inför avfärden till Tjeckien talades det en hel del om att Småkronorna hade ett väldigt intressant målvaktuppställning i form av Herman Liv, Carl Axelsson och Love Härenstam, tre lovande spelare med hög potential och många blickar riktade mot sig. Inför dagens match har både Liv och Härenstam målvakterna fått chansen att spela och rent statistiskt är det Liv som imponerat mest, 16-åringen har bäst räddningsprocent av samtliga som spelat mer än två matcher och han har därmed stärkt sina aktier inför säsongen.

Dagens matcher i Hlinka Gretzky Cup

Match om 5-6:e plats
Sverige – Schweiz (15:30)
Match om 7-8:e plats
Slovakien – Tyskland (15:30)
Semifinaler
Kanada – USA (19:00)
Tjeckien – Finland (19:00)

Småkronornas match mot Schweiz går att se HÄR

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här