Sött blandades med salt när det vankades landskamper i Stavanger.

De två senaste dagarna har både Tre Kronor och Damkronorna spenderat i Stavanger där dubbla landskamper mot Norge stått på agendan och det skulle visa sig bjuda på många mål och flera anmärkningsvärda resultat. Herrarna åkte till Norge med ett relativt orutinerat lag som var spetsat med ett par spelare från OS-truppen och Lucas Wallmark stod för ett mål och en fin insats i onsdagens möte mot Norge, trots detta blev det förlust efter att Christian Bull avgjort i förlängningen. Det var bara att ta nya tag 24 timmar senare.

Talangens succé

I stort blev dagarna i Stavanger väldigt lyckade för Damkronorna och det gällde inte minst Lova Blom. Den lovande forwarden inledde med att göra en fin insats under onsdagens match och igår slog 18-åringen till med att göra sina första två mål i A-landslaget. Något som starkt bidrog till att det blev svensk seger med stabila 5-1, vilket även gör att hennes aktier stärks inför sensommarens VM.

En urladdning

Efter förlusten var siktet inställt på revansch för Tre Kronor när laget återigen tog sin an Norge under torsdagskvällen och det skulle visa sig bli en helt annan typ av match. Den här gången fungerade offensiven på ett betydligt bättre sätt och redan efter första perioden stod ledde man med 0-2.

I början av andra perioden hade hemmalaget chansen att reducera men Kristian Jakobsson missade sin straff och mindre än minuten senare kunde Anton Wedin istället utöka till 0-3 med sitt andra mål för kvällen. En tät defensiv och effektivitet i det offensiva spelet gjorde att Tre Kronor kunde fortsätta producera mål och när slutsignalen ljöd stod det hela 0-7 på resultattavlan. Detta mycket tack vare Sebastian Hartmann som stod för ett mål och dessutom spelade fram till ytterligare två. Tre Kronor kan därmed åka hem med en seger och en förlust i bagaget.