Hockey-VM började på bästa möjliga sätt för Tre Kronor. Seger mot det på förhand svåraste motståndet i gruppen, USA. Ikväll väntar Polen i nästa match.

Sveriges VM fick bästa tänkbara start, med en 5-2 seger över USA. Tre Kronor visade upp ett imponerande spel för att vara första matchen i ett mästerskap, och var under stora delar av matchen klart bättre än USA. 

Joel Eriksson Ek stod för en riktigt bra insats och visade vägen för det svenska laget med sina tre poäng. Samtidigt som Filip Gustavsson gav ett stabilt intryck bak i kassen. Men vem av de svenska målvakterna som får förtroendet ikväll mot Polen återstår dock att se.

Det är sådant där som ni får läsa på laguppställningen innan matchen. Vi har en plan där men sedan får vi se vad läkare, fysio och spelarna själva säger också, säger förbundskapten Sam Hallam till Hockeysverige.se.

Efter USA:s övertygande seger mot Tyskland igår är de uppe på samma poäng som Tre Kronor, med en match mer spelad. Det svenska laget går därför för att behålla sin förstaplats i gruppen ikväll.

Polen imponerade i första matchen

Polen gör nu sitt första hockey-VM i A-divisionen på över 20 år, senast var 2002. Då lyckades Polen inte göra ett enda mål på hela turneringen. Något som de redan överträffat i årets VM. De inledde sin VM-resa igår mot Lettland, och öppnade turneringen starkt med att ta en poäng. Matchen slutade 5-4 till Lettland efter förlängning.

De flesta spelarna i Polens VM-trupp spelar i den polska ligan, men det finns även inslag från den tjeckiska- och tyska-ligan. En spelare i Polens lag att hålla ett öga på är den unge talangen Krzysztof Macias, som gjorde två mål i gårdagens match. Han spelar till vardags i Prince Albert Raiders i den kanadensiska juniorligan WHL, och gjorde där denna säsongen 47 poäng på 65 matcher.

Polen ligger i skrivande stund på en överraskande sjätteplats i gruppen, före Slovakien och Frankrike som båda också spelar idag.

Matchen börjar 20:20 och sänds på TV6 och Viaplay. 

Dagens övriga matcher:
Finland – Storbritannien (12:20)
Slovakien – Kazakstan (12:20)
Danmark – Kanada (16:20)
Lettland – Frankrike (16:20)
Österrike – Schweiz (20:20) 

MER OM VM: Se alla målen från gårdagens matcher här

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här