Det bjöds på mänger av fina mål när gruppspelet fortsatte under lördagen. Här kommer highlights och höjdpunkter från samtliga matcher i video.

Samtidigt som det var en riktig musikfest i Malmö bjöds det på underhållning även i Tjeckien där det under lördagen spelades hela sex matcher när gruppspelet rullade vidare. Där fick vi bland annat se USA ta en betryggande 6-1 seger mot Tyskland samtidigt som Tjeckien, efter en stark avslutning, lyckades vända och vinna mot Norge i en match där veteranen Roman Cervenka stod för två mål.

Under lördagen klev även Kanada in i turneringen och även om Storbritannien tog ledningen tidigt så kunde de regerande mästarna segla ifrån och tillslut vinna med 4-2 efter att supertalangen Connor Bedard gjort två mål i sin allra första VM-match på seniornivå. Kanadas äventyr fortsätter redan i eftermiddag då man tar sig an Danmark, som vann sin premiär mot Österrike med 5-1.

Nedan följer höjdpunkter och mål från alla lördagens matcher.

Höjdpunkter, Storbritannien – Kanada

Höjdpunkter, Frankrike – Kazakstan

Höjdpunkter, Österrike – Danmark

Höjdpunkter, Polen – Lettland

Höjdpunkter, Norge – Tjeckien

Höjdpunkter, USA – Tyskland

 

DAGENS MATCHER

Finland – Storbritannien (12:20)
Slovakien – Kazakstan (12:20)
Danmark – Kanada (16:20)
Lettland – Frankrike (16:20)
Österrike – Schweiz (20:20)
Sverige – Polen (20:20)

MER OM VM: Seger för Kanada i VM-premiären 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här