Flera spelare från guldlaget tar plats i OS All-star team.

De olympiska spelen är över för den här gången och precis som vanligt har turneringens All-star team utsetts. På damsidan var det en tydlig dominans av spelare från Kanada (något ni kan läsa mer om HÄR) och även på herrsidan lyftes spelare från guldlaget fram lite extra, två av sex spelare hör hemma i den finska truppen.

OS-TURNERINGENS ALL-STAR TEAM

Målvakt – Patrik Rybár (Slovakien)
OS blev en riktig succé för Slovakien och det var till stor tack vare Patrik Rybár, som stod för flera fina insatser under turneringens gång. Inte minst den i bronsmatchen där han som bekant höll nollan mot Tre Kronor. 28-åringen var med i OS-truppen för fyra år sedan och har tidigare även varit med i ett VM, men veckorna i Peking får ändå ses som Rybárs internationella genombrott.

Backar – Mikko Lehtonen (Finland) och Yegor Yakovlev (Ryssland)
Kanada åkte till OS med flera meriterade backar och Sveriges Henrik Tömmernes imponerade på många, men det räckte inte för att ta plats i turneringens All-star team. Istället föll valet på den ryske backen Yegor Yakovlev som var stod för stabila insatser där hans spel i egen zon höll toppklass. Bredvid sig får han guldbacken Mikko Lehtonen som stod för fyra poäng och som numera vunnit guld i både OS och VM.

Forwards – Juraj Slafkovsky (Slovakien), Sakari Manninen (Finland) och Lucas Wallmark (Sverige) 
Flertalet spelare imponerade i OS men tillslut kändes det ganska givet att just den här trion skulle ta plats i turneringens All-star team. Lucas Wallmark var Sveriges offensivt sett främsta spelare och utan hans fem mål hade laget inte haft chans att ta medalj, därför är forwarden värd att ta en plats i den här fina trion. Bredvid sig får han supertalangen Juraj Slafkovsky som vann skytteligan, lämnar OS med ett brons och dessutom får ta emot priset som turneringens MVP – vilket i praktiken innebär att 17-åringen varit den bästa spelaren. Räkna med att många NHL-scouter kommer hålla ett extra öga på forwarden under resterande del av säsongen. Att Slafkovsky lyfts fram är givet och det är lika passande att Sakari Manninen gör detsamma, den finska forwarden var nämligen väldigt bra under hela turneringen och med sina sju poäng slutade 30-åringen delad etta i poängligan.

Vem tycker du var turneringens bästa spelare? 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här