Kanada ställer upp med ett starkt lag på hemmaplan. 

De senaste dagarna har flertalet landslag presenterat sina trupper till kommande JVM i Kanada och nu har även värdnationen meddelat vilka spelare som får vara med och visa upp sig för både publik och mängder av scouter. Efter en kortare camp har förbundskaptenen Alan Millar presenterat vilka som tar plats i truppen och det är en imponerande bredd och spets som finns bland de 22 spelarna.

– Vi är glada över att avslöja de 22 spelarna som har förtjänat möjligheten att representera Kanada vid Junior-VM, eftersom vi tror att vi har samlat en djup och talangfull trupp som kommer att ge oss den bästa möjligheten att försvara guld på hemmaplan. Även om det fanns många svåra beslut att fatta på lägret vill vi gratulera våra spelare och deras familjer, och vi ser fram emot att de ska bära tröjan med stolthet i Halifax och Moncton, säger Miller i ett uttalande på det kanadensiska ishockeyförbundets hemsida.

NHL-trion uttagen

I truppen som Miller presenterat finns många spelare med hög kapacitet men det är inget snack om att tre sticker ut lite extra – backen Brandt Clarke samt forwardsduon Shane Wright och Dylan Guenther har fått speltid i NHL under inledningen av säsongen och förväntas därför dra ett tungt lass. För Clarkes del har det blivit nio matcher i Los Angeles medan Wright gjort åtta framträdanden i Seattle.

För Dylan Guenthers del har det blivit ännu mer speltid, 19-åringen har varit med i 21 av Arizonas matcher under inledningen av med sina elva poäng är han dessutom en av lagets främsta spelare. Statistik som gör att förväntningarna är väldigt höga inför det som väntar.

Supertalangens chans att visa upp sig

Rent meritmässigt är naturligtvis spelarna från NHL de största stjärnorna men flest ögon kommer ändå riktas mot en annan talang, Connor Bedard. 17-åringen slog igenom redan i U18-VM för ett par år sedan och kommer senast från en säsong där han stod för sex mål på fyra matcher i samma turnering, dessutom blev det åtta poäng på sju matcher när guldet i JVM bärgades. Forwarden anses vara hockeyvärldens största talang och spås bli vald först av alla i nästa sommars NHL-draft, de flesta scouterna vet hans kapacitet men ser ändå turneringen som ett utmärkt tillfälle att ta en extra titt på underbarnet som faktiskt spelade några matcher i HV71:s juniorlag säsongen 20/21.

Tre andra profiler i Kanadas JVM-trupp

Olen Zellweger, back

Kanadas trupp kryllar av offensiv briljans men man ser även starka ut på backsidan, inte minst tack vare Zellweger. 19-åringen har sedan tidigare vunnit U18-VM och var stundtals briljant när JVM-guldet säkrades, i den turneringen stod backen för elva poäng. Snittar mer än en poäng per match i sitt WHL-lag och är utan tvekan en stor talang. Valdes som nummer 34 i draften sommaren 2021.

Logan Stankoven, forward

Den som tittade på JVM senast det begav sig minns förmodligen namnet Stankoven. Det hördes nämligen väldigt ofta, inte minst efter att Kanada gjort mål. 19-åringen stod själv för fyra fullträffar och var med sina tio poäng en av turneringens främsta. Är till vardags lagkapten i WHL-laget Kamloops Blazers där det blivit imponerande 44 poäng på 21 matcher under inledningen av säsongen. Lär få chansen i Dallas nästa säsong.

Joshua Roy, forward

Ses som något av en doldis eftersom han inte valdes fören i den femte rundan av NHL-draften 2021, men det här är utan tvekan en lovande spelare med hög potential. Något han visade redan förra säsongen då forwarden stod för åtta poäng när JVM-guldet bärgades. Håller till i QMJHL-laget Sherebrooke Phoenix där det blivit 18 mål på 26 matcher under hösten och på förhand känns han som en spelare som kan få en hel del förtroende i powerplay.

HÄR ÄR HELA KANADAS JVM-TRUPP

Målvakter

1- Thomas Milic (Seattle, WHL)
29 – Benjamin Gaudreau (Sarnia, OHL)

Backar

2 – Nolan Allen (Seattle, WHL)
3 – Olen Zellweger (Everett Silvertips, WHL)
4 – Tyson Hinds (Sherebrooke, QMJHL)
5 – Brandt Clarke (Los Angeles, NHL)
24 – Ethan Del Mastro (Mississauga, OHL)
25 – Kevin Korchinski (Seattle, WHL)
27 – Jack Matier (Ottawa 67’s, OHL)

Forwards

7 – Brennan Othmann (Peterborough, OHL)
9 – Joshua Roy (Sherebrooke, QMJHL)
10 – Logan Stankoven (Kamloops, WHL)
11 – Dylan Guenther (Arizona Coyotes, NHL)
12 – Reid Schaefer (Seattle, WHL)
14 – Zach Dean (Gatineau, QMJHL)
15 – Shane Wright (Seattle Kraken, NHL)
16 – Connor Bedard (Regina, WHL)
17 – Colton Dach (Kelowna, WHL)
18 – Caedan Bankier (Kamloops, WHL)
19 – Adam Fantilli (University of Michigan, NCAA)
20 – Zack Ostapchuk (Vancouver, WHL)
21 – Nathan Gaucher (Québec, QMJHL)

MER INFÖR JUNIOR-VM: Här är Juniorkronornas trupp
Supertalangen med i Schweiz trupp 

Annons | 18+ | R&V gäller | Spela ansvarsfullt - www.stödlinjen.se
Sportskribent Benjamin är en 30 år gammal hockeyälskare med extra inriktning inom svensk klubb och landslagshockey. Han har tidigare jobbat för en klubb i Hockeyallsvenskan och skapat hockeysändningar i allt från Hockeyallsvenskan till Hockeytrean. På fritiden så driver han en egen hemsida med fokus på Hockeyettan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här